Täydet pisteet Jyväskylästä

HJK kaatoi lauantain vieraskentällä Jyväskylän Pallokerhon maalein 2–1.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK otti lauantaina heti alusta lähtien pelin hallinnan itselleen. Kotijoukkue JyPK puolusti matalalla ja Klubi yritti murtaa tiivistä puolustusta. Ensimmäisellä jaksolla HJK loi hyviä maalipaikkoja, mutta maaliverkko heilui vasta jakson viimeisellä minuutilla. Asialla oli Ria Karjalainen, joka taisteli pallon itselleen Mimmi Nurmelan keskityksen jälkeen ja laukoi pallon alakulmaan.

Toisella jaksolla pelin henki jatkui samanlaisena. Kotijoukkue vetäytyi matalalle ja Klubi dominoi ottelua pallolla. Edelleen myös toisella jaksolla HJK loi paljon hyviä hyökkäyksiä ja potentiaalisia tilanteita. Pelin toinen osuma syntyi 81. minuutin kohdalla, kun Karjalainen sai pallon Maaria Rothin sivurajaheitosta ja lopulta hyökkääjä laukoi läheltä päivän toisen maalinsa.

Pelin lopussa JyPK kaunisteli vielä lukemia, kun yksi harvoista hyökkäyksistä tuotti tulosta. Maalinteossa onnistui Henni Rinkinen, jonka laukaus 20 metristä painui tyylikkäästi yläkulmaan.

– Se oli meiltä tasapainoinen ja hallittu peli. Tärkeää oli, että pysyimme maltillisina pallollisessa pelissä ja saimme sitä kautta luotua hyvän määrän maalipaikkoja. Myös prässin osalta saimme JyPK:n hankaluuksiin ja pääsimme riistoille hyviltä alueilta, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi pelin jälkeen.

Kunnas iloitsi kolmen pisteen lisäksi myös pelaajiensa suorituksesta.

– Kentällä näkyi isosti pelaajien näyttämisenhalu toimia yhdessä joukkueena ja varsinkin tästä olen iloinen. Hyvä jatkaa eteenpäin tämän pelin jälkeen, Kunnas jatkoi.

Voiton myötä HJK nousi 17 pisteeseen 10 pelatun pelin jälkeen. Sijoitus sarjataulukossa on edelleen neljäs.

Klubin pelit jatkuvat ensi sunnuntaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi TiPS. Osta lippusi otteluun tästä.

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Maaria Roth
Linda Ruutu
Tuuli Enkkilä
Essi Sainio
Katariina Kosola
Ella Burton (74.Silja Jaatinen)
Ria Karjalainen
Vilma Hakala (85.Jasmin Mansaray)
Sonja Hillberg (59.Ilona Walta)

JyPK-HJK 1–2 (0–1)
44. 0-1 Ria Karjalainen
81. 0-2 Karjalainen
88. 1-2 Henni Rinkinen