Toppari Kivistö loppukaudesta: ”Ei tarvitse erikseen motivoida”

Sinivalkoraitaiset palaavat jälleen kotikentälleen pelattuaan edelliset kaksi ottelua vieraskentällä. Klubi pyrkii jatkamaan yli kymmenen ottelun tappiotonta putkea, joka alkoi kesäkuussa. Sinivalkoiset ovat voittaneet kesäkuun puolivälistä lähtien kymmenen ottelua kaikkiaan yhdestätoista ottelusta.
Kotijoukkue HJK on löytänyt kesän jälkeen hyvän vireen, jota se on pystynyt ylläpitämään keskikesästä lähtien. Kauden toisella neljännekselle ryhmä oli pienissä vaikeuksissa ja yleisö varmasti ajatteli Klubin tippuneen jo mestaruuskamppailusta. Tiivis nelikko sarjan kärkipäässä pitää Naisten Liigan äärimmäisen kiinnostavana mitä pidemmälle vuosi etenee. HJK on tällä hetkellä toisella sijalla liigassa, vain yhden pisteen päässä FC Hongasta.
Kokkolalaiset istuvat melko turvallisesti sarjataulukon keskivaiheilla. Varsinaista putoamisuhkaa ei ole näköpiirissä, mutta mitalikamppailuunkaan ei asiaa ole. Sarja on hyvin selvästi jakautunut kahtia neljän joukkueen johtaessa sarjaa yli kahdenkymmenen pisteen erolla muuhun letkaan.
Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kokkolassa päättyi Klubin 0-3 – juhliin. HJK-toppari Laura Kivistö muistelee ottelun olleen varsin tiukka ja kertoo KF10:n saaneen myös vaarallisia tilanteita Klubin maalille. Kivistön mukaan vierasjoukkuetta ei tule aliarvioida.
– Kokkola on ollut meille aina paha vastustaja. Erityisesti vieraspeleissä on ollut vaikeaa. Heillä on kaksi kovaa nigerialaispelaajaa, jotka ovat vaikeita pidettäviä. Lisäksi uusi valmentaja on varmasti tuonut jotain uutta heidän peliinsä. KF10 tulee kovaa otteluun ja haluavat varmasti voittaa meidät. Bolliksella on kuitenkin ollut hyvä fiilis pelata ja olemme voittaneet kaikki pelit siellä, Kivistö muistuttaa.
Kivistö arvelee KF10:n panostavan erikoistilanteisiin, sillä vierasjoukkueella on muutama pääpelivoimainen pelaaja riveissään. Puolustaja Kivistö uskoo kuitenkin, ettei HJK:lla ole hätää mikäli se pystyy pelaamaan omaa peliään.
HJK:n puolustus on toiminut tulosten valossa erinomaisesti kesäkuussa alkaneen tappiottoman putken aikana. Klubi on päästänyt enintään yhden maalin tappiollisen Åland United-ottelun jälkeen. Maaliero kyseisen jakson ajalta on erittäin rohkaiseva 36-6. Laura Kivistö antaa tunnustusta pelikavereilleen ja kertoo joukkueen keskittyneen puolustuspelin parantamiseen keskikesällä.
– Olemme panostaneet koko joukkueen puolustamiseen, keskikentältä ja hyökkäyksestä tullaan alas auttamaan puolustusta. Lisäksi olemme pelanneet jo jonkin aikaa samalla puolustuslinjalla ja homma on alkanut toimimaan. Etenkin meidän laitapakit Nekku (Liljedahl) ja Emma (Koivisto) ovat olleet loistavia. Hönö (Sanna Malaska) on semmoinen johtajahahmo, jonka kanssa on helppo pelata ja johon voi luottaa. Häneltä saa hyviä ohjeita, jota kautta sitten yhteistuumin pyrimme järjestämään puolustusta, Laura kertoo.
Hyvässä vireessä oleva sinivalkoinen ryhmä on tällä hetkellä yhdentoista ottelun tappiottomassa putkessa ja se on pystynyt voittamaan nyt viisi edellistä otteluaan. Kivistön mukaan Klubissa on motivaatio todella korkealla, halu päästä kultamitaleille on kova. 
– Tämä on paras vaihe sarjassa, kun todelliset taistelupelit alkavat. Se tuo fiilistä loppukauteen, kun on tavoitteita. Ei tarvitse erikseen hakea motivaatiota mistään, toppari sanoo.
– Mutta se ei vielä riitä, vaikka voittaisimme kaikki omat ottelumme. Hongan täytyy hävitä tai pelata tasan. Silti, tärkeintä on keskittyä ensiksi vain omaan peliin ja katsoa mihin se riittää.
HJK – Kokkolan Futis 10, lauantaina 3.9. kello 15.00, Töölön pallokenttä.