Turusta kolme pistettä

Ottelua hallinnut HJK käänsi toisella puoliajalla pelin itselleen.

HJK aloitti ottelun pirteästi ja antoi säälimätöntä painetta turkulaisille niinä hetkinä, kun pallo ei ollut vieraiden hallinnassa. Ensimmäinen maalintekopaikka siunaantui Emmaliina Tulkille ottelun 6. minuutilla, mutta Siiri Välimaa koppasi pallon käsiinsä.

Pelin kuva oli selkeä: HJK vei ja TPS pyrki puolustamaan tiiviisti. 31. minuutin kohdalla Parikka haistoi TPS:n Amalia Härkösen harhasyötön, mutta vastaan rynnännyt Välimaa venytti jalkansa vedon eteen. Hetkeä myöhemmin Katariina Kosola pääsi puolittaiseen läpiajoon, kun TPS-pelaajat törmäilivät toisiinsa. Välimaa vei kuitenkin jälleen pidemmän korren ja näin ollen ensimmäisen jakso päättyi maalittomana.

Klubi sai kuparisen rikki ottelun 61. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta; laitapakki Kristina O’Donnell viimeisteli ensimmäisen maalinsa HJK-paidassa. Vahvasti ottelussa pelannut O’Donnell palkittiin myös Klubin parhaana pelaajana. Ottelun toinen maali syntyi vain hetkeä myöhemmin Nea Lehtolan keskityksestä, jonka Kosola puski vasempaan ylänurkkaan.

HJK ei antanut johtoasemassakaan pelin lipsua otteestaan, vaan tyylitteli selvään voittoon.

– Hyvä ja erittäin tasapainoinen esitys joukkueelta. Olimme varsinkin toisella jaksolla hyviä hyökkäämisen eri vaiheissa: saimme liikutettua vastustajan tiivistä puolustusmuotoa ja tilat halutuille aluille. Tästä on hyvä kääntää katseet seuraavaan otteluun ja jatkaa kohti syksyn loppuhuipennusta, päättää päävalmentaja Jonne Kunnas.

TPS – HJK 0-2 (0-0)
61. Kristina O’Donnell
64. Katariina Kosola

Avauskokoonpano:
Anna Koivunen
Mimmi Nurmela
Maaria Roth
Nea Lehtola (78. Ella Burton)
Kristina O’Donnell (88. Ella Pesonen)
Linda Ruutu
Tessa Rinkinen (62. Hanna Ruohomaa)
Essi Sainio
Katariina Kosola (88. Fanni Pietikäinen)
Emmaliina Tulkki
Eveliina Parikka (78. Elina Myllymäki)

Vaihdossa: Kork.