Upea kotivoitto KuPS:sta!

HJK kaatoi sunnuntaina KuPS:n maalein 4–2.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK loi heti pelin alussa loistavia maalipaikkoja, mutta Milja Kivirannan ja Jenna Topran yritykset eivät tuottaneet tulosta.

Klubi siirtyi pelissä johtoon 9. minuutilla, kun Topra eteni boksiin ja laukoi pallon varmasti maalin takakulmaan. 1–0-tilanteessa vierasjoukkue KuPS otti pelin hallinnan itselleen, mutta HJK puolusti hyvin maalivahti Annika Laihasen johdolla. KuPS sai pallon kaksi kertaa maalin ylärimaan, mutta Klubi selvitti tilanteet.

Jakson lopussa HJK iski toistamiseen. Tällä kertaa Iina Salmi tykitti pallon 25 metristä vapaapotkusta yläkulmaan. Näin tauolle mentiin Klubin 2–0-johdossa.

68. minuutin kohdalla KuPS nousi maalin päähän, kun Roosa Ariyo ohjasi läheltä pallon maalin alakulmaan.

Klubi kuitenkin kuittasi kavennuksen heti perään. Lotta Kalske taisteli pallon Klubille ja Lotta Lindström ja Salmi karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Lopulta Lindström syötti ja Salmi laukoi pallon KuPS:n maaliin. Ja vain hetkeä myöhemmin HJK iski jälleen. Kalske syötti pallon Lindströmille, joka laukoi jo kauden 17. maalinsa ja vei HJK:n 4–1-johtoon.

Pelin lopussa KuPS vielä kavensi Aino Krögerin toimesta, mutta HJK pystyi muuten kontrolloimaan peliä hyvin ja voittolukemat kirjattiin lopulta 4–2.

Voiton myötä HJK kavensi KuPS:n etumatkan kuuteen pisteeseen ja vankisti asemiaan myös mitalitaistelussa.

HJK pelaa seuraavan kerran 1.10., kun Suomen Cupin finaalissa vastaan asettuu jälleen Kuopion Palloseura. Peli pelataan Olympiastadionilla.

– Olen erittäin iloinen pelaajien yhteiseen tekemiseen kentällä! Jätimme kentälle kaiken mitä oli jätettävissä ja palkinnoksi saimme hienot maalit, sekä kolme pistettä, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsi pelin.

– Olen iloinen myös Iinan ja Jennan kauden avausmaaleista sarjassa. Joukkueen puolustustyöskentely läpi pelin oli pelkkää timanttia.

– Kiitos myös kannattajille läpi ottelun isosta kannustamisesta! Tästä on hyvä jatkaa kohti cupin finaalia, Heinonen päätti.

HJK – KuPS 4–2 (2–0)

9. 1-0 Jenna Topra
44. 2-0 Iina Salmi
68. 2-1 Roosa Ariyo