Vieraita Savosta

Perinteiset seurat HJK ja KuPS kohtaavat ensimmäistä kertaa Naisten liigatasolla.

Pallokissojen tippuminen ykköseen kauden 2018 päätteeksi käynnisti kuopiolaisessa naisjalkapallossa historiallisen uudistuksen. Naisten edustusjalkapallo siirtyi Kuopion Palloseura Oy:n alaisuuteen. Joukkueen tavoitteena oli nopea nousu takaisin ylimmälle sarjatasolle. Tämä toteutui odotettua aiemmin PK-35 Vantaan jäädessä ilman liigalisenssiä.

Joukkueen päävalmentajana toimii Kuopioon Ilveksestä siirtynyt Ollipekka Ojala. Ojala työskenteli aiemmin Tampereella tyttöjen ja naisten talenttivalmentajana sekä naisten edustusjoukkueen päävalmentajana syksyn 2018 alemmassa loppusarjassa. Kuopiolaisten riveissä pelaa moni Pallokissoista tuttu pelaaja, jonka lisäksi joukkueeseen ovat liittyneet viime kauden maalikuningatar Gentjana Rochi, Venäjän maajoukkuehyökkääjä Marina Kiskonen, costaricalainen Daniela Solera sekä venezualainen Alexandra Canaguacan.

Kuopiolaisen naisjalkapallon ympärillä on tällä hetkellä kova tekemisen meininki. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä näkynyt joukkueen otteissa: KuPS:lla on viidestä pelistä vain yksi voitto ja yksi tasapeli. Joukkue ehti tarpoa peräti 53 viikkoa ilman liigavoittoa ennen JyPK:n kaatamista.

HJK-leirissä ollaan valmistauduttu vaikeaan otteluun. KuPS hävisi edellisessä pelissä nousija IK Myranille, joten Helsinkiin saapuu varmasti nälkäinen savolaisnippu. Klubilla ei ole kuitenkaan aikomustakaan katkaista voittoputkeaan ja joukkueessa on hyvä henki päällä.

La 4.5. HJK – KuPS klo 16 Telia 5G Arena, liput 10/5€