Vierasvoitto varmisti hopeamitalit!

HJK kaatoi lauantaina vieraskentällä HPS:n maalein 2–4 ja varmisti näin Kansallisen Liigan hopeiset mitalit itselleen.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kotijoukkue HPS sai peliin vahvan alun, kun Jutta Angerian laukaus painui 20 metristä HJK:n maaliin. Klubi kuitenkin nousi heti perään tasoihin, kun Milja Kiviranta karkasi läpiajoon Mimmi Nurmelan pitkästä syötöstä. Kiviranta kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

1–1-tilanteessa Klubilla oli muutama maukas tilanne, mutta seuraavan maalin iski kotijoukkue. Asialla oli jälleen Angeria, joka pääsi boksin sisältä tuikkaamaan pallon maaliin.

Tappiotilanteessa Klubi nosti edelleen kierroksia ja tasoitus syntyi 38. minuutin kohdalla. Maalintekijänä oli Lotta Kalske, joka tykitti pallon tyylikkäästi boksin sisältä maaliin. Jakson lopussa HJK siirtyi vielä  2–3 johtoon. Asialla oli Emilia Kupsanen, joka ehti Kivirannan laukauksen irtopalloon ensimmäisenä ja sijoitti pallon varmasti HPS-maaliin.

Toisella jaksolla peli pysyi hyvin kontrollissa ja hallinnassa. Myös hyviä maalipaikkoja syntyi useita. Klubin illan neljäs maali syntyi 72. minuutin kohdalla, kun Lotta Lindströmin syöttö vapautti Iina Salmen läpiajoon. Salmi viimeisteli tilanteesta varmasti.

Näin HJK nappasi hienon vierasvoiton maalein 2–4. Voiton myötä HJK varmisti myös hopeiset mitalit itselleen, kun liigaa on pelaamatta vielä yksi kierros. KuPS voitti lauantaina Hongan, joten kuopiolaiset varmistivat mestaruuden itselleen.

– Tänään osoitimme luonnetta, tullen kaksi kertaa tasoihin ja loppujen lopuksi ohi paikallaispelissä. Olen Iloinen meidän hyvästä ja laadukkaasta hyökkäämisestä, joka tuotti hyvät maalit ja ehkä paremmalla onnella muutama olisi tullut lisääkin. Kävimme tauolla puolustamiseen vielä muutaman korjausliikkeen ja näin saimme laadukkaasti hoidettua vastustajan pitkät avaamiset keskelle ja selustaan, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoi pelin jälkeen.
 
– Joukkue varmisti myös ansaitusti tänään hopeiset mitalit ja tulemme kantamaan niitä ylpeänä kovan kauden työstä! Ensi viikolla vielä harjoittelemme ja valmistaudumme kauden viimeiseen peliin sekä viimeiseen metroderbyyn kotikentällä Boltilla! Haluan toivottaa kaikki vielä kerran kannustamaan meidän joukkuettamme ja nauttimaan hienosta ottelusta!

HJK kohtaa liigan päätöskierroksella Bolt Arenalla FC Hongan ensi lauantaina.

HPS – HJK 2–4 (2–3)
4. 1–0 Jutta Angeria
7. 1–1 Milja Kiviranta
27. 2–1 Angeria
39. 2–2 Lotta Kalske
44. 2–3 Emilia Kupsanen
72. 2–4 Iina Salmi

Kokoonpano
Maija Koota
Mimmi Nurmela
Maaria Roth
Helmia Raijas (46. Laura Hillberg)
Tuuli Enkkilä
Linda Nyman (67. Daniela Tolonen)
Emilia Kupsanen (67. Veera Hellman)
Lotta Kalske (67. Jenna Topra)
Iina Salmi (78. Elisa Ikonen)
Lotta Lindström
Milja Kiviranta