Voitto sarja-avauksesta!

HJK avasi kautensa Kansallisessa Liigassa hienosti, kun se kaatoi Åland Unitedin maalein 4–2.

Essi Sainio - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK aloitti pelin vahvasti ja näytti heti, että pisteet tulemaan jäämään Bolt Arenalle. Heti alussa Ria Karjalainen, Leonie Pakratz ja Oona Sevenius pääsivät yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista.

20 minuutin pelin jälkeen Essi Sainio sai hyvän paikan, kun Sevenius vapautti hänet läpiajoon. Maalivahti Matilda Nurmi sai kuitenkin torjuttua laukauksen. Heti perään Veera Hellman ja Karjalainen olivat lähellä onnistua, mutta tilanne säilyi edelleen maalittomana.

Pelin avausmaali syntyi 25. minuutin kohdalla. Asialla oli Karjalainen, joka viimeisteli varmasti läpiajostaan. Karjalaisen vapautti maalintekoon Hellman hyvän pallonriiston jälkeen.

Pari minuuttia myöhemmin Sainio murtautui boksiin ja syötti pallon Hellmanille, joka tykitti pallon vastustamattomasti Ålandin maaliin ja HJK siirtyi 2–0-johtoon.

2–0-tilanteessa Klubin ote herpaantui hetkeksi ja Åland Unitedin ensimmäinen paikka toi myös tulosta, kun Helena Bozic puski kulmapotkun HJK-maaliin.

Vierasjoukkueen maalin jälkeen HJK jatkoi vahvaa dominointiaan kentällä. Reilun puolen tunnin kohdalla Hellman pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta riiston jälkeen ja hetkeä myöhemmin Nea Lehtola tykitti pallon vain hieman yli maalin. 39. minuutin kohdalla Hellman pääsi karkuun, mutta laukaus kolahti takatolppaan.

Jakson viimeisellä minuutilla Klubi onnistui vielä kolmannen kerran. Sainio tykitti pallon ylärimaan ja irtopalloon ehti ensimmäisenä Sevenius, joka siirsi Klubin 3–1-taukojohtoon.

Pelin toisella jaksolla Klubi jatkoi edelleen vahvasti ja loi lähes liukuhihnalta hyviä hyökkäyksiä. Vierasjoukkue Åland United keskittyi lähinnä puolustamaan, eikä pystynyt juurikaan luomaan vaarallisia hyökkäyksiä.

Klubin neljäs maali syntyi 76. minuutin kohdalla. Leonie Pankratz murtautui hyvin boksiin ja petasi takaviistoon paikan Hellmanille, joka tykitti Klubin kolmen maalin karkumatkalle.

Pelin lopussa Pankratz ja Jenna Topra saivat vielä hyvät tilaisuudet maalintekoon, mutta enempää maaleja Klubi ei enää tehnyt.

Aivan pelin lopussa Åland United sai vielä kulmapotkun, josta pallo painui maaliin HJK-puolustuksen kautta.

Näin HJK voitti pelin lopulta maalein 4–2 ja nappasi itselleen kolme pistettä sarja-avauksesta.

– Hieno ottelu koko joukkueelta tänään. Olimme kokonaisuudessaan vahvoja läpi ottelun. Pystyimme hyökkäämään monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja hyödyntäen ja luomaan useita huippupaikkoja. Vastaavasti myös pystyimme pitämään Ålandin poissa maalipaikoilta. Erikoistilanteiden puolustamisessa tulee toki ottaa askeleita eteenpäin – varsinkin Ålandia vastaan, päävalmentaja Jonne Kunnas iloitsi pelin jälkeen.

– Kaiken kaikkiaan hieno startti sarjakauteen ja joukkue palaa intoa viedä pelaamistaan entisestään eteenpäin kohti ensi viikon Oulun reissua, päävalmentaja jatkoi.

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa ensi lauantaina ONS:n vieraana.

HJK – Åland United 4–2 (2–1)
25. 1–0 Ria Karjalainen
28. 2–0 Veera Hellman
29. 2–1 Helena Bozic
44. 3–1 Oona Sevenius
76. 4–1 Hellman
89. 4–2 Anna Westerlund