Ennakko: HJK vs HIFK

Toni Koskela: ”Derby on aina derby!” Katso suora lähetys Ruudusta »

Seba Sorsa jututti Toni Koskelaa. Katso video!

HJK vs HIFK 
Su 18.10.2020 klo 16:00 
Bolt Arena

HJK Kasvomaski

Klubin päävalmentaja Toni Koskelan kokemuksen mukaan derbyt ovat kautta maailman aina tunteikkaita pelejä. Otteluissa on oma maailmansa, ja niissä ei sarjataulukkoon kannata tuijottaa kovinkaan tarkasti. Pelaajat tuntevat toisensa, ja tiettyjä jännitteitä on jo ennen kentälle menoa.

HJK:lla on ollut torstaisen SJK-voiton jälkeen käytännössä vain yksi päivä aikaa valmistautua sunnuntain derbyyn. Ottelusta tekee tavallista poikkeuksellisemman myös se, että HIFK:lla on etenkin alakerrassa paljon poissaoloja.

– He joutuvat soveltamaan aika paljon, joten sieltä voi tulla vastaan melkein mitä vaan, sanoo Koskela.

– Omasta näkökulmasta pelasimme viimeksi suht hyvän pelin vaikka hävittiinkin. Tulos kuitenkin kaivelee edelleen kovasti, ja se meidän pitää nyt korjata.

Markus Halstin tulo joukkueeseen on antanut meille mahdollisuuden pelata kolmen linjalla puolustussuuntaan, kuitenkin niin, että meillä on keskuspuolustajana pelaaja, joka pystyy toimimaan hyökkäyssuuntaan tietyissä pelinvaiheissa kuin puolustava keskikenttäpelaaja. Tämä antaa joukkueelle uusia mahdollisuuksia korkeassa prässissä. Se tuo pelaamiseen lisävariaatioita myös hyökkäyssuunnassa. Tietenkin täytyy pohtia mikä olisi juuri tähän otteluun se sopivin muoto ja lähtökohta.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskela

HIFK saa derbyissä aina todella paljon itsestään irti, vaikka Klubikin on aina täysillä mukana. Ottelut ovat tasaisia, vaikka paperilla HJK:lla on joskus saattanut olla paremmat edellytykset voittaa.

– Derby on aina derby! Siinä asetelmat muuttuvat, ja mukana on enemmän tunnetta kuin perusveikkausliigapelissä. Me olemme iso ennakkosuosikki, jota vastaan HIFK:n on helppoa lähteä, kun ei ole periaatteessa mitään hävittävää.

HJK pääsee peliin hyvässä tilanteessa. Pahoja loukkaantumisia ei pitkäaikaispotilaiden Matti Peltolan ja Santeri Väänäsen lisäksi ole. Maajoukkuetehtävissä olleet pelaajat Rasmus Schüller, Nikolai Alho, Daniel O’Shaughnessy, Ferhan Hasani, Lucas Lingman ja Hugo Keto ovat mukana joukkueen vahvuudessa.

Edessä on tosi seurattu ottelu sekä katsomossa että telkkarin ääressä. Koskelalla on vahva viesti katsojille ja kannattajille.

– Tulee makee tapahtuma näissä puitteissa. Teemme kaikkemme joukkueen kanssa sen eteen, että Stadi on tällä kerralla sinivalkoinen.

Ottelu on Tiketissä loppuunmyyty. Ottelutapahtumaan osallistuminen edellyttää kasvomaskin käyttöä.

Suora lähetys ottelusta on katsottavissa Ruudusta »

K-Citymarket Ruoholahti