Monikulttuurisuus rikastuttaa Malmin joukkueiden arkea

HJK perustaa toukokuussa uudet ikäluokat kahdeksaan kaupunginosaan. Jokainen kaupunginosa on uniikki kokonaisuutensa, vaikka toimintaa ohjaavatkin Klubin yhteiset arvot ja valmennuslinja.

Malmi - HJK Helsinki

Malmin kaupunginosassa harjoittelevien 6–11-vuotiaiden joukkuetoiminta on muiden Klubin joukkueiden tapaan lapsilähtöistä ja innostavaa. Oli pienen palloilijan syy tulla treeneihin sitten unelma Huuhkajista ja Helmareista tai kavereiden näkeminen, löytyy jokaiselle harjoituksista motivoivaa sisältöä.

Malmi lukeutuu Klubin monikulttuurisimpiin kaupunginosiin. Malmin kaupunginosavastaava Tatu Helenius pitää tätä suurena rikkautena. Monikulttuurisuus ei vaan tuo väriä arkeen vaan muokkaa myös nuorten pelaajien arvomaailmaa.

– Joukkueidemme pelaajat puhuvat yli kymmentä kieltä, mikä on mahtavaa! Kaverin kunnioittaminen taustasta huolimatta on näin ollen osa pelaajiemme arkea pienestä pitäen, Helenius kertoo.

Malmilla, muun Klubin tapaan, painotetaan kasvatuksellista ajattelua. Kaikista ei tule huippupelaajia, mutta jokaisesta voi tulla hyvä ihminen.

– Järjestimme pelaajien kanssa Minna Canthin päivänä tasa-arvokeskustelun, josta pelaajat olivat aivan innoissaan. Pohdimme yhdessä mitä kieltä kukin puhuu kotonaan ja onko sillä väliä, puhummeko suomea, somalia, venäjää vai englantia. Tai onko sillä väliä, mitä sukupuolta olemme. Pelaajat totesivat, että ei sillä ole väliä, olemme kaikki yhtä hyviä ja arvokkaita, Helenius kertoo ylpeänä.

Malmin kaupunginosan toimintaan voi tulla tutustumaan maksuttomalla kokeilujaksolla. Lue lisää Malmin kaupunginosasta ja ilmoittaudu mukaan tästä.

HJK:n 2015–2016 syntyneiden joukkueet perustetaan toukokuussa Malmin lisäksi Arabianrantaan, Kannelmäkeen, Lauttasaareen, Munkkiniemeen, Töölöön ja East-alueelle. Lisäksi City-alueelle perustetaan joukkue 2014–2015 syntyneille tytöille. Lue lisää muista aloittavista ikäluokista tästä.