Munkkivuoren ja HRSK:n iltapäiväkerhoissa pulkkaillaan ja kilpaillaan Harry Potter -visassa

HJK järjestää perusopetuslain mukaista, ryhmämuotoista iltapäivätoimintaa 1–2.-luokkalaisille ja 3.–9.-luokkalaisille erityisen tuen oppilaille. Munkkiniemen ympäristössä toimii kaksi HJK iltapäivätoiminnan toimipistettä. Yksi Munkkivuoren ala-asteella, toinen Helsingin ranskalais-suomalaisella koululla.

Iltapäiväkerhot tarjoavat nuorille koululaisille turvallisen paikan koulupäivän jälkeen. HJK:n iltapäiväkerhon yhdeksään toimipisteeseen kokoontuu päivittäin yhteensä noin 600 lasta.

–HJK iltapäiväkerho toimii kaupungin palveluntuottajana. Vaikka HJK tunnetaan jalkapallosta, emme ole jalkapallokerho. Toiminnassamme korostuu yleisesti liikunnallisuus ja suunnitelmallisuus, HJK:n iltapäivätoiminnan esihenkilö Anita Salo taustoittaa.

Yksi HJK:n suurimmista iltapäiväkerhoista on Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun kerho (HRSK), joka toimii koulun remontin ajan läheisen IBM:n tiloissa. Kerhoon kokoontuu päivittäin lähes sata lasta useaan ryhmään jaettuna. Viereisessä Munkkivuoren kerhossa iltapäiväkerholaisia on reilut 40.

Iltapäivän aikana leikitään ulkoleikkejä, syödään välipalaa ja kokoonnutaan toimintatuokioihin, joiden sisältö vaihtelee päivittäin. Lapset voivat valita suosikkinsa päivän vaihtoehdoista, kuten Disney-piirustuksesta, pulkkamäestä, Harry Potter -tietovisasta ja rentoutustuokiosta.

– Lasten toiveita kuunnellaan ja otetaan toiminnan suunnittelussa huomioon. Opetamme lapsille ryhmässä toimimisen sekä tunteiden säätelyn taitoja leikkien ja pelien varjolla. Meille jokainen lapsi on ainutlaatuinen, arvokas ja tärkeä. Haluamme myös kaiken toimintamme heijastavan tätä, Salo kertaa.

HJK:n iltapäiväkerhot luovat mahdollisuuksia myös ohjaajilleen. Iltapäiväkerhon pyöriessä iltapäivisin, on moni löytänyt niistä itselleen sopivan kaksoisuran. Osa ohjaajista valmentaa aamuisin tai iltaisin HJK:n juniorijoukkueita tai pelaa itse. Esimerkiksi Munkkivuoren iltapäiväkerhon vastuuohjaaja Jan Nissi toimii valmentajana ja HRSK:n iltapäiväkerho-ohjaaja Eero Savimäki Lauttasaaren kaupunginosavastaavana.

HRSK:n ja Munkkivuoren iltapäiväkerhojen päivää seurataan tänään Instagramissa, kun Eero ja Jan nappaavat tilin haltuunsa. Ota siis HJK ry:n Instagram seurantaan.

Voit tutustua HJK:n iltapäiväkerhotoimintaan tarkemmin tästä.