Valmentajakoulutuksessa paneudutaan hyppy- ja kestävyysharjoitteluun

HJK:n oman fyysisen valmennuksen valmennuslinjan jalkautus on edennyt viimeisiin painopistekoulutuksiin. Valmennuslinjan tavoitteena on tehdä HJK:n pelaajapolusta entistä sulavampi, Klubin nuorimmista aina liigajoukkueisiin saakka.

Valmennus - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Uuden valmennuslinjan myötä perinteinen jako sali-, nopeus- ja kestävyysharjoitteluun on jäänyt taakse. Uusi valmennuslinja painottaa niiden sijaan voima-, juoksu-, hyppy- ja kestävyysharjoittelua. Klubin valmentajat ovat perehtyneet jo aiemmin kevään aikana juoksu- ja voimaharjoitteluun. Tällä viikolla edessä on syventyminen hyppy- ja kestävyysharjoittelun maailmaan.

– Keskitymme näissäkin painopisteissä, kuten koko valmennuslinjassamme, progression merkitykseen. Esimerkiksi hyppyharjoittelussa painotetaan paljon muutakin kuin loikkaharjoittelua. Pelaajan on hallittava monta asiaa, kuten alastulot, ennen kun hän on valmis aloittamaan järjestelmällisen loikkaharjoittelun, fyysisen valmennuksen koordinaattori Niklas Virtanen painottaa ja jatkaa:

– Meidän on myös ymmärrettävä painopisteidemme laaja-alaisuus. Esimerkiksi kestävyyttä ajatellen on tärkeää, ettemme muovaa vain hyviä juoksijoita. Tavoite on, että pelaaja voi tehdä kentällä koko pelin ajan joukkuetta ja joukkueen pelitapaa palvelevia asioita, ei vain juosta.

Keskiviikkona järjestettävä valmentajakoulutus on uuden fyysisen valmennuslinjan viimeinen teoriapainotteinen koulutus. Tämän jälkeen siirrytään kenttäkoulutuksiin, joissa varmistetaan uusien käytäntöjen siirtyvät myös joukkueiden harjoituksiin. Myös koko fyysisen valmennuslinjan dokumentaatio julkaistaan HJK:n valmentajien keskuudessa pian.