Analyysi: FC Honka – HJK 18.6.

   

        FC Honka – HJK

 9

 SARJASIJOITUS

 1
 17

PISTEET

 32
 16

 TEHDYT MAALIT

 23
 20

 PÄÄSTETYT MAALIT

 7

(6) RONI POROKARA 

  PARAS MAALINTEKIJÄ 

 MAC KANDJI (5)

Mahdolliset avauskokoonpanot: 

FC Honka: Kollar; Hatakka, Rexhepi, Väisänen, Aalto; Anyamele, Hetemaj, Sow, Äijälä; Jokinen, Porokara.

HJK: Törnes; Sorsa, Heikkinen, Heikkilä, Lampi; Väyrynen, Tainio; Alho, Lod, Savage; Kandji.

Edelliset kohtaamiset Veikkausliigassa: 

22.4.2014 HJK – FC Honka 2-2
18.8.2013 HJK – FC Honka 4-2
16.6.2013 FC Honka – HJK 1-0

Muutos: 

Kauden alla espoolaisten valmentajana aloittanut Shefki Kuqi on tuonut mukanaan FC Honkaan uudenlaisen pelitavan. Aiemmin lyhytsyöttöpelistään ja pallonhallinnasta tunnettu joukkue on tänä vuonna pelannut suoraviivaisempaa jalkapalloa. Valtavan dramaattinen muutos ei kuitenkaan ole ollut. Honka on pitänyt pallon hallussaan keskimäärin 49,2 prosenttia otteluista, sarjan seitsemänneksi eniten. Ottelua kohden se on antanut keskimäärin seitsemänneksi eniten tarkkoja syöttöjä, noin 367, ja sen syötöistä tarkkoja on ollut sarjan neljänneksi suurin osa, 76,6 prosenttia. 

Vastakkain: 

HJK on sarjan ykkönen pallonhallinnassa (keskimäärin 56,6%), tarkkojen syöttöjen määrässä (keskimäärin n. 492) ja tarkkojen osuudessa kaikista syötöistä (81,8%). Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Sonera Stadiumilla Klubi piti palloa 62 prosenttia ottelusta ja antoi 512 tarkkaa syöttöä, 83 prosenttia kaikista (Honka 38%, 254 ja 72%). HJK vei nimiinsä ottelun kaksinkamppailut 53 prosenttisesti (79 – 71). Silti espoolaiset onnistuivat puristamaan 2-2 -tasapelin kauden ensimmäisestä taistelusta.

Taistelu laidalla: 

Hongassa neljän kauden ajan pelannut Demba Savage kohtaa entisen seuransa huippuvireessä. Viimeisessä neljässä ottelussa kaksi maalia tehnyt ja kolme syöttöä antanut Savage on syöksynyt kohti vastustajan maalia Mika Lehkosuon aikakaudella lähinnä vasemmalla laidalla. Keskiviikkona esteenä Demban maalitehtailun jatkumisena on Hongan oikeana laitapuolustajana tällä kaudella huhkinut alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakikasvo Dani Hatakka. 

Hatakka ei ole erityisen seikkailullinen laitapuolustaja; pelaamassaan 12 ottelussa hän on laukonut vain 8 kertaa. Nuori espoolainen on voittanut keskimäärin otteluissa käymistään kaksinkamppailuista 60,5 prosenttia, kohtuullinen luku laitapuolustajalle (esim. Gideon Baah 71%). Savage taas on napannut laidalla taisteluvoiton 38,8 prosentista kaksinkamppailujaan. Hatakka on menettänyt pallon 139 kertaa kauden aikana, lähes 12 kertaa ottelua kohden. Gambialainen ei montaa mahdollisuutta tarvitse kaataakseen Honka jälleen kanveesiin, joten kiirettä tulee laidalla pitämään.

 

FC Honka – HJK keskiviikkona 18.6. kello 18.30 alkaen Tapiolan Urheilupuistossa.  

(Tilastot: InStat)