Analyysi: MYPA – HJK 2.8.

MYPA – HJK

 6

 SARJASIJOITUS

 1
 29

PISTEET

 45
 31

 TEHDYT MAALIT

 38
 36

 PÄÄSTETYT MAALIT

 13
(7) PEKKA SIHVOLA      

  PARAS MAALINTEKIJÄ 

      DEMBA SAVAGE (7) 

Mahdolliset avauskokoonpanot:

HJK: Tørnes; Sorsa, Moren, Heikkinen, Baah; Väyrynen, Lassas; Kandji, Konan, Mannström; Forssell.

MYPA: Iiskola; Hoivala, A Lody, Aho, Koskinen; Abdulahi, Minkenen; Soiri, Bah, Ristola; Salmikivi.

Edelliset kolme peliä:

HJK:

26.7.   FC Inter – HJK 3-3
19.7.   HJK – SJK 2-0
6.7.     KuPS – HJK 2-2

MYPA:

27.7.        MYPA – KuPS 5-3
20.7.        FC Lahti – MYPA 3-0
13.7.        MYPA – IFK Mariehamn 3-0

Tuttu juttu: 

Lauantain ottelussa toistunee viime viikonlopuilta tuttu kuvio. Keskiviikon APOEL-ottelussa urakoineet pelaajat saavat lepovuoron ja viikolla vähemmän pelanneet pääsevät jälleen irti.

Pieniä muutoksia viime lauantain Inter-ottelun kokoonpanoon saatetaan kuitenkin nähdä. Mac Kandjin keskiviikkona saama punainen kortti tarkoittaa, että hän ei voi pelata ensi viikon ratkaisevassa osassa APOELia vastaan. Onkin todennäköistä, että hyökkääjä ottaa paikan kokoopanossa MYPAa vastaan vapauttaen keskiviikkona raataneet laiturit lepäämään. Myös puolustuksessa saatetaan nähdä kierrätystä, ainakin paluuta kokoonpanoon tekevät Alex Lehtinen ja Mikko Viitikko kärkkyvät paikkaa joukkueessa.

Viisi vajaalla:

MYPAn edellinen liigaottelu sunnuntaina KuPSia vastaan oli lievästi sanottuna tapahtumarikas. Myllykoskelaiset olivat tappiolla jäädessään miehen vajaalle Deman ulosajon vuoksi, mutta pommittivat huikeat viisi osumaa ja nappasivat kolme pistettä 5-3 -voitolla.

Taistelu toi kuitenkin lisää lunta tupaan joukkueen jo täynnä olevaan sairasosastoon. Joukkueen kovin maaliniskijä Pekka Sihvola mursi ottelussa poskensa, eikä pysty pelaamaan lauantaina. Antti Muurinen joutuukin jälleen muokkaamaan hyökkäysmuodostelmansa uusiksi. Sunnuntain pelissä Dawda Bah aloitti piikkipaikalla, mutta pudonnee Klubia vastaan pykälää alemmas ykkösvalinta Sihvolan puuttuessa. Vaihtoehtoina kärkeen ovat ainakin kaksi maalia KuPSia vastaan tehnyt Aleksi Ristola ja yhden kerran osunut Ville Salmikivi. 

Kotietu paras etu:

MYPA on upean alkukauden jälkeen valunut liigan keskikastiin, mutta nousu taisteluun mitalisijoista on edelleen mahdollisuuksien rajoissa. Kärkijoukkueiden kannassa myllykoskelaiset on pitänyt lähes täydellinen kotivire. MYPA on sarjan toiseksi paras kotijoukkue Klubin jälkeen, ja joukkue on kerännyt 29 pisteestään hurjat 22 Saviniemen stadionilla. Tappioita MYPA on kärsinyt kotikentällään vain yhden.

Ero joukkueen koti- ja vierasvireen välillä on korostunut viime viikkoina. Kotitulokset ovat olleet vahvoja sekä kotimaan sarjassa että europeleissä, kun taas vieraissa MYPA ei ole ottanut täyttä pistepottia sitten huhtikuun. 

 

MYPA – HJK lauantaina 2.8. kello 16.00 Kymenlaakson Sähkö Stadionilla, Myllykoskella.