Ennakko: HJK vs IFK M

HJK palaa mukavissa tunnelmissa Veikkausliigan pariin sunnuntaina, kun Bolt Arenalle saapuu putoamiskurimusta vastaan sinnikkäästi taisteleva IFK Mariehamn.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Lucas Lingman

HJK vs IFK M
Su 15.8.2021 klo 15:00
Bolt Arena

Riemukas voitto Netfçistä latasi Klubin jo ennestäänkin vahvana olleen itseluottamusbarometrin tappiin. Päävalmentaja Toni Koskela luottaa suojattiensa ammattiylpeyteen:

– Edessä on taas tärkeä peli ja arvokkaat kolme pistettä jaossa. Meillä on joukkue täynnä kunnianhimoisia pelaajia ja olen varma, että joukkue haluaa näyttää luonteensa palaamalla ison onnistumisen jälkeen liigakentille energisenä ja hyvin keskittyneenä.

Sunnuntain ottelu liigan häntäpäässä kymmenentenä kärvistelevää vierasta vastaan saattaakin kuulostaa pelkältä välipalalta, mutta todellisuudessa ottelu pitää sisässään useita tärkeitä funktioita.

Veikkausliigan voitto on HJK:n prioriteettilistalla pysyvästi kärkipäässä, ja samalla joukkue voi valmistella itseään torstaina Turkissa jatkuvaan Eurooppa-liigaan. Kun vielä kovavireinen KuPS kirittää sarjataulukossa niskaan hengittäen, ei erehdyksiin ole juurikaan varaa. Tiiviin ottelutahdin Koskela kokee kuitenkin hyvänä:

– Tavoite on ollut pelata ja olla kilpailukykyinen sekä kotimaassa että Euroopassa koko kesä ja syksy. Pelit tulevat koko ajan nopeasti, mutta se on meille positiivinen asia. Vuoden aikana harjoittelu on myös tähdännyt siihen.

– Tietysti valmennuksellisesti se tarkoittaa sitä, että aktiivinen harjoitusaika valmistaa joukkue taktisesti peliin tai pitää yllä pelaamisen perusperiaatteita sekä hyviä tapoja on lyhyt. Pitää olla tehokas. Seurataan tarkasti pelaajien tuntemuksia sekä mittareita, joita meillä on kuormitukseen liittyen. Pelaajat ovat myös yksilöllisiä tämän suhteen.

Runkosarjan ensimmäisessä kohtaamisessa Maarianhaminassa HJK voitti valtakunnan tämän hetken kuumimman maalintekijän Roope Riskin maalilla 1-0. HJK:n Veikkausliigan tehokaksikko Filip Valenčič (6) ja Riski (4) ovat kahdestaan tehtailleet enemmän maaleja kuin liigassa vähiten maaleja tehnyt IFK.

Maalinteon tärkeys jalkapallossa korostuu myös ahvenanmaalaisten erikoisessa tilastossa. Joukkue on tällä kaudella kerännyt pisteitä aina kun se on kyennyt tekemään maalin, ja voittamaan tehtyään vähintään kaksi. Yhdeksästä maalistaan kahdeksan on tehty joukkueen kolmessa voittoon päättyneessä ottelussa ja se viimeisin toi kuukausi sitten pisteen Lahdesta.

Tim Sparv, Filip Valenčič - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Tim Sparv ja Filip Valenčič

Sunnuntaina IFK Mariehamnilla on vastassa liigan pitävin puolustus. HJK on 15 ottelussaan päästänyt vain seitsemän maalia. Kolme viimeistä otteluaan Klubi on pelannut päästämättä yhtään, eikä tilannetta varsinaisesti heikennä Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin liittyminen Daniel O’Shaughnessyn ja Miro Tenhon johtamaan jo ennestään vahvaan linjaan.

– Toivottavasti saamme myös katsomoon samanlaista tunnelmaa kuin eurokotipeleissä on ollut, Koskela päättää.

Kotimaisen futiksen ystäviä hemmotellaan lähiviikkoina huolella. HJK taistelee Eurooppa-liigan lohkopaikasta Fenerbahçea vastaan ja KuPS haastaa Konferenssiliigassa samoissa merkeissä Bundesliigajoukkue Union Berlinin.

Veikkausliigan runkosarja on jo kääntymässä kohti loppusuoraa ja kärkijoukkueet pääsevät pian mittelemään voimiaan keskinäisissä peleissä. HJK:n kahdessa seuraavassa liigaottelussa onkin runkosarjan voittokamppailun kannalta jo ratkaisun makua. Klubi vierailee voimassa olevan ohjelman mukaan Lahdessa maanantaina 23.8., ja sunnuntaina 29.8. Bolt Arenalle saapuu KuPS.

Sunnuntaina 15.8. kello 15:00 HJK vs IFK Mariehamn. Liput HJK:n liput.hjk.fi -palvelun kautta, kotioloihin ottelun tuo kello 14:45 alkaen Ruutu.

210815 HJK-IFKM