Ennakko & katsojainfo: HJK–Ilves su 8.5. klo 18.30

HJK kohtaa nousujohteisesti pelanneen Ilveksen äitienpäivänä, kun tamperelaiset saapuvat Bolt Arenalle. Kokosimme HJK:n lähtökohdat otteluun sekä infopaketin katsojille.

Bojan Radulovic - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Bojan Radulovic viimeisteli HJK:n voittomaalin edellisessä ottelussa Turussa.

HJK vs Ilves
Su 8.5.2022 18:30. Portit avataan klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena 

Äitienpäivän kunniaksi sunnuntai on Klubille tuplakotipelipäivä, sillä HJK:n naisten edustusjoukkue kohtaa Kansallisen Liigan kärkikamppailussa PK-35 Vantaan jo kello 14:00. 

15 pistettä kerännyt Klubi on kuuden pelatun ottelun jälkeen Veikkausliigan jaetulla kärkipaikalla yhdessä ottelun vähemmän pelanneen KuPS:n kanssa. Ilves puolestaan on kuudentena saalistettuaan viidestä ottelusta seitsemän pistettä. 

HJK-Ilves Data

HJK:n päävalmentajalla Toni Koskelalla on selvä näkemys siitä, mitä joukkueen täytyy parantaa tiistain Inter-ottelusta. 

– Lopussa Inter sai kahdeksaan minuuttiin yhdeksän erikoistilannetta. Siinä olisimme voineet olla fiksumpia, ettemme antaisi turhia vastustajalle turhia erikoistilanteita – ne olivat periaatteessa ainoita hetkiä, joissa Inter pystyi haavoittamaan meitä. Muuten peli oli käytännössä täysin kontrollissamme. 

Ilveksen alkukauden pelit ovat olleet maalirikkaita, mutta sunnuntain ottelussa tamperelaisten on tultava toimeen ilman ykköstykkiään Kai Meriluotoa. HJK:sta lainalla oleva Meriluoto johtaa Veikkausliigan maalitilastoa neljällä maalillaan, ja nuori hyökkääjä on antanut myös yhden maaliin johtaneen syötön. 

– Kaitsu on ollut tosi hyvä alkukaudella ja tehnyt paljon tärkeitä maaleja. Koska hän ei saa meitä vastaan pelata, Ilves joutuu korvaamaan hänet jollain uudella pelaajalla. Ilves on puolustanut useissa eri muodoissa, ja on vaikea arvioida, mikä tulee olemaan se muoto ja ne roolit, jotka he valitsevat otteluun. Vaikka peleissä on tullut paljon maaleja, voisi kuvitella, että täällä he lähtevät enemmän sitä kautta, että otetaan tila pois omasta selustasta, arvioi Koskela sunnuntain vastustajaa.  

Maalinteko on ollut Klubille haastavaa alkukaudella, ja joukkueen fokus on sen kehittämisessä. 

– Pääpaino on siinä, miten pystymme olemaan jatkuvasti vaarallisempia, luomaan sekä enemmän että parempia maalipaikkoja ja tekemään parempia ratkaisuja vastustajan boksin lähellä. Tällä hetkellä meillä on paljon keskityksiä, mutta joissain hetkissä meidän kannattaisi syöttää boksin ympärillä tai sen sisään, jotta löytäisimme itsemme vielä paremmista syöttö- ja maalintekopaikoista. 

Joukkueen pelaajatilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia: sunnuntaina ovat loukkaantuneina varmuudella sivussa Matti Peltola, Santeri Väänänen sekä Riskin veljekset. 

Lue lisää HJK:n ja Ilveksen välisestä historiasta ja viimeaikaisista otteista täältä

Liput 

Liput ja kausikortit ovat myynnissä osoitteessa liput.hjk.fi. Tälle kaudelle uutena tuotteena myynnissä on tilauspohjainen kausikortti, joka oikeuttaa sisäänpääsyn kaikkiin HJK:n miesten, naisten sekä Klubi 04:n kotimatseihin edullisimmillaan 12 euron kuukausimaksulla. Ennen ottelua lippuja on myynnissä Klubipäädyssä sijaitsevassa lippukioskissa, ja äitienpäivän kunniaksi porttimyynnissä on erikoistarjous: Kun tuot äitisi mukaan peliin, hän saa lipun kaupan päälle!

Jäsenmaksunsa viimeistään tämän viikon maanantaina maksaneet HJK-juniorit pääsevät maksutta sisään Itäkatsomoon kännykän MyClub-sovellusta portinlukijaan näyttämällä. Jäsenetuun kuuluu, että jokainen juniori voi ottaa mukaansa yhden kaverin. Juniorien käyttöön on varattu Itäkatsomon lohkot 138–140.

Vieraskannattajille ei ole tässä ottelussa erillistä katsomolohkoa.

Saapuminen

Porteilla suoritetaan turvatarkastus. Lippujen lukeminen porteilla tapahtuu koneellisesti. Kommandopipoihin pukeutuminen on katsomossa kielletty. 

Matsietkot

Etkot starttaavat Klubipäädyssä kello 17:45. Etkoilla kannattajia viihdyttävät viestintätiimin Vertti Karjalainen ja HJK:n Santeri Väänänen. Etkoja on mahdollista tulla seuraamaan myös Pääkatsomosta, eli Arenan sisällä on mahdollista liikkua ja muutenkin aistia tunnelmaa Klubipäädyn ja Pääkatsomon välillä ennen ottelua ja tauolla. Pelin ollessa käynnissä katsomoiden väliset portit ovat kiinni.

Ravintola-, kahvila- ja kioskipalvelut

Urheilukadun kivijalkaravintolan lisäksi Arenan kioskit ovat ottelussa auki. Urheilukadun kivijalkaravintola Koti sekä Sports Lounge KLB-1 aukeavat yhtä aikaa katsomoporttien kanssa eli klo 17.00 – ravintolatilat ovat avoinna ennen ottelua ja ottelun tauolla kaikille Pääkatsomoon tai Klubipäätyyn pääsylipun hankkineille. Kahvilapalvelut ovat käytössä kaikissa katsomoissa. 

Anniskelukatsomot

Bolt Arenan Pääkatsomon lohkot 102–106 ja Klubipäädyn lohkot 141–145 ovat HJK:n tämän kauden otteluissa K-18-anniskelukatsomoita. Näissä lohkoissa katsojien on mahdollista nauttia alkoholijuomia omilla paikoillaan. Alkoholituotteet myydään tölkeissä. Jos haluat nauttia alkoholia katsomossa, tulee tölkin sisältö turvallisuussyistä kumota tuoppiin ennen katsomoon siirtymistä.

Bolt Arena - katsomokartta

Karkkiautomaatit

Lukuisien kioskien lisäksi stadionilla on käytössä kioskiautomaatteja kaikissa katsomoissa. Automaateista on ostettavissa muun muassa makeisia, sipsejä, suolapähkinöitä ja kauravälipaloja. 

Matsijatkot

Jokaisen Klubin matsin jälkeen kaikille avoimet matsijatkot järjestetään Pääkatsomon ravintolatiloissa, jonne voi siirtyä suoraan katsomosta Itäkatsomoa lukuun ottamatta.

Keitä kentällä?

HJK on ollut viime vuosina kotonaan Ilvestä vastaan erittäin vahva. HJK:n pelaajien syvähaastatteluja pääset lukemaan täältä

Televisiointi

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä: HJK vs Ilves 8.5.2022 klo 18:15 »

Muuta

Tupakointi Bolt Arenalla on kielletty. 

Lämpimästi tervetuloa & nähdään, huudetaan ja pidetään jälleen pisteet Boltilla!

220508 Tuplamatsi 16x9