HJK 14 pisteen sarjajohtoon – Haka kaatui 1-3

Joukkueen päättyneestä eurotaipaleesta ei ollut maanantain ottelussa jälkeäkään, vaan HJK paineli ottelun ensimmäisellä jaksolla hyvällä asenteella. Sen suurempaa rotaatiotakaan ei päävalmentaja Muurinen kokoonpanossa ollut otteluun tehnyt. Pari muutosta kuitenkin oli, kuumeileva Mathias Lindström vaihtui Rami Hakanpäähän ja kärjessä Berat Sadikin oli korvannut Akseli Pelvas.

Ensimmäinen vartti oli vierasjoukkueen hallintaa. Hyvä ja aktiivinen pallonliikuttelu palkittiin 17. minuutilla kun Teemu Pukki karkasi kaksin kamppailuun toppari Regillio Nooitmeerin kanssa. Pukki harhautti, ajoi maalin edustalle ja laukoi tarkasti oikeaan ylänurkkaan.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin ottelua suvereenisti vienyt HJK iski toistamiseen. Viimeistä otteluaan HJK-paidassa pelannut Rafinha nousi oikealta ja syötti maalin eteen Teemu Pukille. Ensimmäinen laukaus kilpistyi maalivahti Saku Pesoseen, mutta paluupallosta hyökkääjä ei erehtynyt vaan sijoitti vasemmallaan illan toisen maalinsa.

Toiselle jaksolle Haka piristyi huomattavasti ja sai lisää energiaa myös vaihdoista: Mohamed Koroma ja Josef Chavez vaihtuivat John Weckströmiin ja Niko Pereraan.

Piristyminen tuotti tulosta 47. minuutilla, kun Jarno Mattila pääsi laukomaan 20 metristä. Pieni kimmoke HJK-puolustuksesta nosti pallon ohi Ville Wallénin.

Haka tuli toisella jaksolla peliin paremmin mukaan. Muun muassa kärki Pekka Sihvolalla oli pari erinomaista paikkaa tuoda kotijoukkue tasoihin, mutta maalivahti Ville Wallénin ansiosta Haka ei maalinteossa onnistunut.

Paikkoja oli myös HJK:lla lisätä johtoaan. Akseli Pelvas pääsi kertaalleen yksin läpi, mutta laukaus kilpistyi maalivahti Saku Pesoseen. Lopussa Rafinha ajoi maalipaikkaan, mutta sijoitti hitusen ohi oikealta.

Vasta pelikellon näyttäessä 90 minuuttia, HJK onnistui kolmannen kerran. Teemu Pukki kuljetti oikealta läpi kohti maalia ja siirsi viereen Sebastian Sorsalle, joka sijoitti pallon varmasti maaliin.

Lopputulos 1-3 tarkoittaa, että HJK siirtyy sarjakärjessä peräti 14 pisteen karkumatkalle kun vielä 11 kierrosta on liigassa jäljellä. Toisena tulee Inter ja kolmantena JJK, jolla eroa Interiin on viisi pistettä.

Haka-HJK 1-3 (0-2)