HJK haluaa vankistaa sarjajohtoaan lauantaina

HJK johtaa sarjaa, mutta pitkään kakkosena pysytellyt Inter joutuu ainakin toistaiksi tyytymään kolmossijaan, kun ottelun enemmän pelannut JJK nousi perjantaisella Haka-voitolla sarjan toiselle sijalle.

HJK:n ja JJK:n välillä eroa on yhdeksän pistettä. Ja tuota yhdeksän pisteen johtoa HJK pyrkii vahvistamaan lauantaina kun se isännöi Sonera Stadiumilla Vaasan Palloseuraa.

Kotikentälleen hallitseva Suomen mestari lähtee kotitaika rikkoutumattomana. Kuntopuntari näyttää voitokkaalta myös vieraissa, joten helsinkiläisryhmässä on pysynyt hyvä vire.
– Kopissa on yhteinen tavoite jatkaa voittoputkessa, HJK-hyökkääjä Teemu Pukki sanoo viitaten HJK:n yhdeksän ottelun voittoputkeen.

Voittoputkiennätys olisi 12 ottelua, mutta se ei Pukin mukaan ole erityisenä tavoitteena.

– Peli kerrallaan pitää mennä, varsinkin kun menemme tällä hetkellä pienessä otteluruuhkassa.

Vastustaja VPS puolestaan on jumittunut sarjan tyvipäähän. Tällä hetkellä vaasalaiset ovat pitkän tasapeliputken siivittämän toiseksi viimeisellä sijalla. Vierasmatka Helsinkiin tulee olemaan joukkueelle vaikea, varsinkin kun päälle painaa paha loukkaantumissuma.

– Saadaan 13 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, päävalmentaja Tommi Pikkarainen toteaa VPS:n verkkosivuilla.

VPS:n Tony Björk ja Jyri Hietaharju puuttuvat ottelusta vammojen vuoksi. Tero Koskela puolestaan on pelikiellon takia pois.

HJK:n puolelta todennäköisimmät poissaolijat ovat Juhani Ojala ja Rami Hakanpää. Jari Litmanen taas saatetaan nähdä Soneralla lauantaina.