Kaius Hardén ja Viggo Blummé jatkavat Klubissa

Nuoret HJK-kasvatit B-junioreista HJK Klubi 04:n miehistöön.

220414 harden blumme
Kaius Hardén ja Viggo Blummé

Vuonna 2004 syntyneet Kaius Hardén ja Viggo Blummé ovat solmineet sopimukset HJK:n kanssa. Nuorukaiset ovat kulkeneet HJK:n pelaajapolkua pienestä pitäen, ja molemmat nostettiin viime kauden vahvojen B-juniorien SM-sarjanäyttöjen myötä alkavaksi kaudeksi HJK Klubi 04:n miehistöön.

HJK Herttoniemenrannassa jalkapallon aloittanut Hardén on taitava ja sähäkkä hyökkäyspään ekspertti. Hardénin vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa ja prässipelissä.

– Olen hyvä pallon kanssa ja pienissä tiloissa. Olen myös hyvä puolustamaan hyvän prässipelini ansiosta, Hardén kuvailee.

Hardénin mieluisin pelipaikka on kymppipaikka, mutta viime kaudella hän pelasi HJK:n BSM-joukkueessa hyökkääjänä ja iski 16 ottelussa peräti 17 maalia.

– Viime kausi meni hyökkääjänä, ja siellä tuli aika hyviä tehoja. Mieluisin pelipaikkani on kymppi, mutta pystyn pelaamaan myös kärjessä ja laiturina.

Hardén on noussut määrätietoisesti HJK Herttoniemenrannan kaupunginosajoukkueesta oman ikäluokkansa edustusjoukkueiden, ”edareiden”, kautta HJK Akatemiaan, josta matka jatkuu täksi kaudeksi HJK Klubi 04:ään.

– Kiva jatkaa Klubissa. Tämä on pelaajalle loistava ympäristö kehittyä ja päästä uralla eteenpäin. Todella hyvät fiilikset.

HJK Klubi 04 ei ole Hardénin päätepysäkki, vaan nuori hyökkääjä haluaa seuraavaksi edetä Klubin Veikkausliiga-joukkueeseen.

– Haluan päästä liigan mukaan mahdollisimman pian. Alkavan kauden tavoitteeni on pelata hyvä kausi, pysyä ehjänä ja auttaa nollanelonen nousemaan Ykköseen.

Blummé on monipuolinen ja -käyttöinen pelaaja. Tasaisuus onkin nuoren miehen vahvuus kentällä.

– Olen sellainen all around -pelaaja. Pystyn pelaamaan laiturina, keskikentän keskustassa tai laitapakkina, jossa olen harjoituskaudella enimmäkseen pelannut. Olen vasenjalkainen, joten vasemman pakin paikka on tullut tutuksi, Blummé toteaa.

Myös Blummé on edustanut Klubia aivan alusta lähtien: nuorukaisen jalkapalloura käynnistyi 7-vuotiaana HJK:n Munkkiniemen kaupunginosajoukkueessa, josta myös esimerkiksi Matti Peltola ja Santeri Väänänen ovat lähtöisin.

Blummé on Hardénin tavoin kulkenut Klubin pelaajapolkua pitkin nyt HJK Klubi 04:ään saakka ja on tyytyväinen saadessaan kantaa HJK:n värejä jatkossakin.

– Tosi hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Kun aloin pelaamaan B-junioreissa, katseeni oli jo aika pian edessäpäin. Asetin tavoitteekseni päästä Klubi 04:n mukaan, ja täällä sitä nyt ollaan.

Monikäyttöinen Blummé haluaa juhlia sarjanousua kauden päätteeksi ja löytää itselleen sopivan roolin joukkueessa.

– Halutaan tietenkin nousta Ykköseen. Haluan kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon ja saada paljon peliaikaa.