Valmentaja Henri Jussila HJK Klubi 04:stä TPS:ään 

Klubi 04:n kahden viime kauden valmentaja on jatkossakin Miika Nuutisen työpari.

Henri Jussila ohjeisti toppari Alex Lietsaa heinäkuussa Boltilla PKKU:ta vastaan.

Valmentaja Henri Jussila seuraa Miika Nuutista Turkuun ja Ykkösliigan TPS:n riveihin. Jussila oli kahden vuoden ajan päävalmentaja Nuutisen luottomies HJK Klubi 04:ssä, joka nousi tämän kauden päätteeksi Ykköseen ja ylsi historialliseen otteluparin voittoon Uefa Youth Leaguessa.

Lauantaina 30 vuotta täyttänyt Jussila ehti ennen Klubi 04:ää tulla monelle pienelle koululaiselle tutuksi HJK:n iltapäiväkerhon ohjaajana. Aiempaa valmennustaustaa ”Jusalla” oli Käpylän Pallon junnuissa, SAPAn Nelosen joukkueessa, päävalmentajana Kolmosen EsPassa vuonna 2020 sekä KäPan B-nuorissa 2021. 

– Miika (Nuutinen) kysyi mukaan KäPan B-junnuihin. Alusta asti tuntui, että Miikan kanssa ajatukset jalkapallosta synkkasivat, ja arvommekin osuivat hyvin yksiin, Jussila kertaa.

KäPan B-nuorten kausi 2021 päättyi Suomen mestaruuteen, ja Nuutiselle tarjottiin paikkaa HJK Klubi 04:n päävalmentajaksi. Hän halusi Jussilan mukaan. 

– Valmennustiimissä oli jo useampi palkattu henkilö, joten se ei onnistunut ihan helposti. (Miika) Takkulalle iso kiitos siitä, että pääsin mukaan tiimiin analyytikkona ja erikoistilanteisiin keskittyvänä valmentajana, Jussila kertaa. 

Klubi 04:n kausi 2022 oli rikkonainen, ja nousua tavoitellut mutta rajusti uusiutunut joukkue jäi kovassa lohkossa neljänneksi. 

– Se oli erittäin kasvattava kausi niin nuorelle joukkueelle kuin nuorelle valmennukselle. Meille oli kuitenkin selvää, mitä tarvitaan, jotta homma kääntyy seuraavalle kaudelle. Jälleen kiitos Takkulalle tuesta: Hänkin tiesi missä mennään. Saimme tälle vuodelle valmennustiimin ajoissa kasaan, ja roolit ja vastuut kuntoon. Pelaajistoon saimme nuorille mentoriksi uskomattoman täysosuman, (maalivahti) Antonio Regueron

Maalivahtivalmentaja Marko Frantsi, Henri Jussila ja Miika Nuutinen kuvattuna juuri ennen Kakkosen kauden avausmatsia Futuraa vastaan.

– Oma roolini kasvoi toiselle kaudelle paljon. Vastasin puolustamisesta ja erikoistilanteista sekä tuotin taktiset materiaalit joukkueen käyttöön. Työtä riitti, mutta onnistuimme monessa asiassa, kuten siinä, että saimme kehitettyä pelaajia myös henkilökohtaisesti, mikä on reservijoukkueessa olennaisen tärkeää. Seuralle iso kiitos resursseista: Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa meille tarjotuista harjoitus- ja peliolosuhteista. 

– Tuloksellisesti kausi huipentui siihen mitä tavoiteltiin, eli nousuun Ykköseen. Lisäksi saimme jännittää pääsemmekö mukaan Uefa Youth Leaguen peleihin. Malmö-ottelupari ja etenkin 4–1-vierasvoitto oli mahtava huipentuma. Tietysti nälkä kasvoi syödessä, ja Nantesia vastaan täydellinen sinetti vuodelle jäi vain rankkarikisasta kiinni.  

– Kaiken kaikkiaan mieletön kausi. Valtava kiitos kaikille mukana olleille!

Nuutinen & Jussila toimii tutkaparina myös ensi vuonna. Kuva viime kesältä Bollikselta Kiffen-pelistä.
Nousijoiden taustavoimat: Lääkäri Jonathan Törnqvist, huoltaja-joukkueenjohtajat Raine Kuusisto ja Petteri Jutila, fyysinen valmentaja Timi Pettersson, maalivahtivalmentaja Marko Frantsi, päävalmentaja Nuutinen ja valmentaja Henri Jussila.