HJK sarjajohtoon Mäkelän hattutempulla

HJK jatkaa erinomaista pelivirettään. Sunnuntain ottelussa Vaasassa HJK:n Juho Mäkelä paukutti hattutempun ja varmisti HJK:lle vierasvoiton numeroin 0-3.
HJK lähti otteluun muutamien muutosten jälkeen. Maalissa aloitti Wallén, puolustuksessa Kansikas, Ojala, Kärkkäinen, Rafinha, keskikentällä Westö, Medo, Fowler, Bah, kärjessä Hoesen ja Mäkelä.
Ottelun ensimmäinen puoliaika ei tehnyt suurta eroa joukkueiden välille. Sekä VPS että HJK taistelivat ja pelasivat tarkasti. Hiljalleen ote kääntyi HJK:lle. Juho Mäkelä laukoi HJK:n 0-1 -vierasjohtoon ensimmäisen jakson peliajan jo täytyttä.
Loistavan alustuksen maaliin teki Danny Hoesen, jonka syötöstä Juho Mäkelä pääsi maalintekoon.
Toisella jaksolla HJK jatkoi vahvemmin ja VPS tipahti kyydistä viimeistään 52. minuutilla. Silloin Juho Mäkelä pamautti illan toisen maalinsa maalin edustalta Johannes Westön tarkasta syötöstä oikealta laidalta.
– Peli ratkesi oikeastaan siihen maaliin, HJK-päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.
– Ensimmäisen ja toisen maalin tilanteiden rakentelu oli todella hienoa katseltavaa. Ne tulivat kriittisiin paikkoihin juuri ennen taukoa ja pian tauon jälkeen, joten saimme niistä hyvän draivin loppuun asti.
Toinen jakso oli HJK:n näytöstä. Vaasalaisjoukkue ei löytänyt tietä HJK:n maalille. Joukkueen yhtenäinen puolustus- ja hyökkäysryhmitys sai päävalmentajalta kehuja.
– Olemme saaneet joukkueen yhtenäisyyden sellaiseksi, että meille on todella vaikea tehdä maaleja. Ja me puolestamme pystymme rakentamaan maalipaikkoja koko joukkueen voimin.
– Kaiken tämän taustalla on se mieletön energia ja peli-ilo, joka suorastaan pursuaa joukkueesta. Se on ollut nähtävissä alkukauden kaikissa otteluissa, Muurinen toteaa.
Kolmannen maalinsa ja lopullisen niitin ottelulle Mäkelä iski 73. minuutilla Rafinhan syötöstä. Juho Mäkelä nousi näin liigan maalipörssin kärkeen kuudella maalilla.
VPS-HJK 0-3 (0-1)
45′ Mäkelä (Hoesen) 0-1
53′ Mäkelä (Westö) 0-2
73′ Mäkelä (Rafinha) 0-3
HJK: Wallén, Kansikas, Ojala, Kärkkäinen, Rafinha, Medo, Fowler (73′ Saarinen), Westö (59′ Zeneli), Bah, Hoesen (79′ Parikka), Mäkelä