HJK-seniorit peräänkuuluttaa yhteisöllisyyttä

HJK-seniorit ry. kokoontui keskiviikkona Sonera Stadiumin tiloihin viettämään vuotuista saunailtaansa. Kahdeksan kertaa vuodessa yhteen kerääntyvä HJK-seniorit vietti vuoden päätöstapahtumaa mm. ruokailun, saunomisen ja tietokilpailun merkeissä. HJK.fi-toimituksella oli kunnia vierailla entisistä pelaajista, valmentajista, taustavaikuttajista ja ylipäätään HJK-mielisistä ihmisistä koostuvan ryhmittymän illanvietossa. 
Entisten pelaajien ja valmentajien lisäksi myös nykyisiä vaikuttajia kutsutaan usein yhdistyksen tapahtumiin, kuten tälläkin kertaa. Keskiviikkona seniorit palkitsivat HJK:n miesten joukkueen päävalmentajan Antti Muurisen knallilla Klubin voitettua kolme mestaruutta perättäin valmentajan komennuksessa. Tapahtumissa on nähty myös Klubiin tai yleisesti suomalaiseen jalkapalloiluun tavalla tai toisella liittyviä hahmoja, mm. Jyrki Heliskoski sekä Markku Kanerva ovat luennoineet yhdistyksen tapahtumissa.
– Yleensä meidän vieraat puhuu noin puoli tuntia, jonka jälkeen meidän jäsenet esittävät kysymyksiä kyseiselle henkilölle, kertoo HJK-seniorit ry:n puheenjohtaja Kari Korpihete.
Korpihete itse on ollut HJK:n kelkassa 70-luvulta lähtien ja toiminut juniorivalmentajana ja naisten joukkueen valmentajana seurassa. Useimpien jäsenien side seuraan on tullut urheilullisen puolen kautta, mutta mukana on myös ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet katsomon puolella. Tunnetuimpia jäseniä lienee muuan ”Monsieur MagicAulis Rytkönen sekä keskiviikkonakin paikalla ollut 1956 vuoden pelaajaksi valittu Lauri Lehtinen
Puheenjohtaja Korpiheteen mukaan ”HJK-Seniorit ry”-nimestä ja korkeammasta ikärakenteesta huolimatta yhdistys ei harrasta ikärasismia.
– Meille on tullut paljon uusia jäseniä. Tämä on hyvä paikka tavata vanhoja pelikavereita. Vanhat pelaajat unohdetaan usein heidän lopettaessaan seurassa. Siksi HJK-seniorit ry perustettiin, Korpihete sanoo.
Korpihete penää seuralta muutenkin enemmän yhteisöllisyyden kehittämistä. Suuressa seurassa on lukuisia joukkueita eri ikäryhmissä poikien, tyttöjen ja luonnollisesti miesten ja naisten sarjoissa. Korpiheteen mukaan HJK-seniorit pyrkivät omalla toiminnallaan vaikuttamaan juurikin yhteisöllisyyden ja hengen luomiseen.
– Meillä on kirjattuna sääntönä ”luoda ja ylläpitää HJK-henkeä”. Tuemme myös HJK-junioreita tavoilla, jotka hyödyttävät tasapuolisesti kaikkia pelaajia. Esimerkiksi lahjoittamalla palloja tai muita välineitä.
Viime kaudet ovat kohdelleet Suomen menestyneintä seuraa hyvin. Palkintokaappiin on tullut roimasti täytettä ja tyylikäs pelitapakaan ei ole jäänyt vuosikausia Klubia seuranneilta huomaamatta. Varsinkin kulunut kausi saa Kari Korpiheteeltä varauksettomat kiitokset.
– Uskomattoman upeaa jalkapalloa. Kun pelaajilla on taitoa, älyä ja luovuutta, niin peli on lähellä taidetta. 
– Parina viime vuotena myös nuoria pelaajia on tuotu hyvin joukkuueseen. Siellä on paljon potentiaalia. Nyt esimerkiksi kaikki tuntevat Alex Ringin