HJK:lle täydet pisteet Kuopiosta – lopputulos 2-4

Voitto oli myös HJK:n kaikkien aikojen kahdeskymmenes savolaisjoukkueesta. Vierasjoukkue aloitti pelissä pirteämmin ja sai jo alussa KuPS-puolustuksen varpailleen.
Vain vajaan vartin jälkeen KuPS-toppari Balazs Balogh arvoi Rafinhan pystysyötön väärin. HJK:n Berat Sadik pujahti läpiajoon ja sijoitti tarkasti. Kotijoukkue koitti pysyä heti perässä. Maalin jälkeen Miikka Ilo pääsi kokeilemaan läheltä, mutta laukoi hieman ohi takatolpasta.
Kohta Klubi iski jälleen. Maltillisesti rakennetty vastahyökkäys 34. minuutilla eteni Sebastian Mannströmille, joka syötti Akseli Pelvaksen läpi. Aksu sijoitti Sadikin tapaan tarkasti ohi KuPS-maalivahti Hilanderin.
Pirteäsi pelissä mukana pysynyt KuPS tuli maalin päähän vielä ennen taukoa. Toppari Markus Joenmäki pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta ja osuikin kovalla vedollaan juuri riman alle.
Tauolle mentiin 1-2 -tilanteessa.
Toisella jaksolla maalinteon aloitti KuPS. Yllättävästä purkutilanteesta HJK-puolustus avautui ja Dickson Nwakaeme pääsi läpi ajon päätteeksi tasoittamaan.
Toisen jakson tasaisen pelin keskellä HJK:n joukkueesta nousivat ratkaisijoiksi kaksi nuorta pelimiestä, joille maalit olivat uran ensimmäiset liigassa.
Juhani Ojala oli päästä maalintekoon jo kulmapotkusta 57. minuutilla, mutta löysi verkon vasta kaksi minuuttia myöhemmin, kun Zenelin kulma löysi Ojalan maalin edestä. Viime vuonna toppari osui europeleissä, mutta KuPS:aa vastaan tullut osuma oli liigan ensimmäinen.
Henkiökohtainen liigauran avausosuma oli myös Alex Ringin ottelun viimeinen niitti. Bah nosti taitavasti yli puolustuksen ja Ring pääsi laukomaan maata pitkin. Ringin pari minuuttia ennen loppua tullut 2-4 -osuma jäi myös ottelun voittolukemiksi.
Voitto oli HJK:n kahdeksas perättäinen. Sarjakärjessä joukkueen pistemäärä nousi jo 36 pisteeseen.
KuPS-HJK 2-4 (1-2)