HJK:n ja Elite Alfred Bergin yhteistyö auttaa nuoria myös kaudella 2022

Elite Alfred Berg on tehnyt yhteistyötä Helsingin Jalkapalloklubi HJK:n ja jalkapalloharrastusta tukevan Aulis Rytkönen -rahaston kanssa jo vuodesta 2015.

220315 EAB HD

Elite Alfred Berg lahjoittaa yhteistyön puitteissa jokaisesta HJK:n Veikkausliigan kotiottelussaan tekemästä maalista 100 euroa Aulis Rytkönen -rahastoon. Kaudella 2021 HJK teki 24 kotimaalia, joten Elite Alfred Berg lahjoitti nuorten harrastusten tukemiseen 2 400 euroa. Vuodesta 2015 lähtien Elite Alfred Berg on lahjoittanut rahastolle yhteensä 12 900 euroa.

Elite Alfred Bergin ja HJK:n tärkeä yhteistyö nuorten harrastamisen jatkamisen tukemiseksi jatkuu myös kaudella 2022. Tämä yhteistyö on entistäkin tärkeämpää nyt, kun pandemia on vaikeuttanut lasten ja nuorten harrastamista jo kahden vuoden ajan, ja yhä useampi lapsi ja nuori on taloudellisten haasteiden vuoksi vaarassa jäädä pois ohjatusta jalkapalloharrastamisesta. Harrastaminen ehkäisee tutkitusti lasten ja nuorten syrjäytymistä. Jalkapallo tarjoaa liikunnan lisäksi turvallisen ympäristön kasvaa, sosiaalisen tukiverkoston ja mahdollisuuden löytää uusia ystäviä. Urheilu myös lisää yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Aulis Rytkönen -rahaston ansiosta moni HJK:ssa pelaava nuori saa mahdollisuuden jatkaa jalkapallon harrastamista perhetaustasta, taloudellisista syistä tai vaikkapa fyysisestä vammasta huolimatta. Vuosittain jaettavien stipendien avulla alle 18-vuotias pelaaja voi saada henkilökohtaisen maksusitoumuksen joukkueen kuukausimaksua varten.

Aulis Rytkönen -rahaston nimikkopelaaja Aulis Rytkönen on paitsi suomalaisen jalkapallon legenda, myös ensimmäinen ammatikseen ulkomailla pelannut suomalainen. Voit lukea lisää Aulis Rytkönen -rahastosta HJK:n verkkosivuilta.