HJK:n nuori topparipari onnistui Jaroa vastaan

HJK:n keskuspuolustus oli torstain Jaro-ottelussa nuorin pitkään aikaan, kun Juhani Ojala (s. 1989) ja Valtteri Moren (s.1991) pääsivät painimaan Jaro-hyökkääjien kanssa.

Ja hyvinhän se meni. Jaro jäi nollille, eikä päässyt oikeastaan edes kunnon tekopaikkoihin.

  • Tuntui hyvältä pelata. Puolustuksessa ei ollut suuria ongelmia oikeastaan missään vaiheessa. Tiesimme kyllä, että Jaron kärkiosasto on täynnä pienikokoisia ja erittäin nopeita pelaajia, mutta osasimme olla heidän kanssaan hereillä, Valtteri Moren miettii.

Muurinen kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että Moren kellotti joukkueen testeissä nopeimman 10 metrin juoksuajan. Hänet oli Muurisen mukaan helppo laittaa Jaron nopeita kärkiä vastaan pelaamaan.

Puolustuspäässä ei siis ongelmia ollut, mutta vaikeuksia oli hyökkäyspäässä.

  • Tänään oli hieman samanlaisia oireita kuin on ollut kauden muissakin otteluissa. Luomme todella hyvin paikkoja, mutta viimeistelyssä on vielä ongelmia. Jaroa vastaankin paikkoja olisi ollut todella moneen maaliin voittomaalin lisäksi.

Yksi maali riitti HJK:lle torstaina, sillä Jaro jäi nollille. HJK kuittasi täydet pisteet ja suuntaa katseensa jo tulevan sunnuntain vierasotteluun IFK Maarianhaminan vieraana Ahvenanmaalla.

  • Reissu Ahvenanmaalle on tietenkin yksi hankalimmmista vierasotteluista liigassa.IFK on vahvistunut tälle vuodelle, varsinkin TamU:sta viime hetkillä saatujen pelaajien muodossa. Lähdemme reissuun kuitenkin neljän ottelun voittoputkessa, joten en usko että itseluottamuksen kanssa ainakaan on ongelmaa, Moren sanoo.