HJK:n pyyntö ottelusiirrosta evättiin

HJK:n esittämä pyyntö siirtää torstaina 13.6. pelattavaksi merkitty kotiottelunsa FC Interiä vastaan myöhemmälle ajankohdalle on evätty Veikkausliigan toimesta. Suomen A-maajoukkue kohtaa Valko-Venäjän vieraskentällä vain kaksi päivää ennen Veikkausliigan huippukamppailua, ja HJK:n joukkueesta mukaan on valittu peräti viisi pelaajaa. Samaan aikaan alle 21-vuotiaiden maajoukkue, jonka ryhmään on valittu kolme Klubin pelaajaa, aloittaa EM-karsintaurakkansa Liettuaa vastaan ja Demba Savage matkustaa Gambian maajoukkueen mukaan pelaamaan MM-karsinnoissa. HJK on ehdottanut ottelulle korvaavaa päivämäärää syyskuun loppupuolella.

– Otteluohjelma on lyöty lukkoon jo aikaa sitten, silloin mekään emme voineet tietää että meillä on näin monta maajoukkuepelaajaa. Tilanne on nyt se, että kahdeksan meidän miestä on edustamassa omaa maataan ja me kärsimme siitä. A-maajoukkueen pelaajat palaavat Suomeen keskiviikkona joskus aamuyöstä ja meidän pitäisi torstaina pelata liigan kärkikamppailu. Luulisi Veikkausliigalta löytyvän ymmärrystä, näin suuressa pelissä olisi sarjan imagonkin kannalta tärkeää että molemmat pääsisivät pelaamaan parhailla mahdollisilla ryhmillä ja valmistautumaan otteluun kunnolla, pohti HJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Veikkausliiga ei ole suostunut ottelun siirtämiseen vedoten muunmuassa muiden joukkueiden mahdollisiin samankaltaisiin vaatimuksiin. A-maajoukkueeseen valituista pelaajista kuitenkin vain kaksi edustavat Veikkausliigan muita joukkueita. HJK:sta mukana ovat Erfan Zeneli, Mikko Sumusalo, Rasmus Schüller, Mikael Forssell ja Teemu Tainio. Alle 21-vuotiaiden ryhmään valitut ovat Joel Pohjanpalo, Nikolai Alho ja Robin Lod. HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen on pettynyt Veikkausliigan päätökseen.

– Vaadimme peliä siirrettäväksi, koska pelaajiamme on maajoukkueen mukana niin monta. Meillä ei ole mahdollisuutta kierrättämiseen, koska lähes koko joukkueemme on pelaamassa. Emme voineet otteluohjelmaa laadittaessa tietää näin monen pelaajamme olevan mukana maajoukkueessa. Muilla joukkueilla puhutaan maksimissaan kahdesta tai kolmesta pelaajasta. On raivostuttavaa, ettei liigassa ymmärretä huippujalkapalloa. He eivät tunnu ymmärtävän ettei pelaajia voida rasittaa loputtomasti. Tämä päätös asettaa HJK:n ja maajoukkueen suoraan vastakkain. Joko meille käy liian kalliiksi päästää pelaajiamme lähtemään, jolloin maajoukkue heikkenee, tai pelaajat tulevat reissuilta takaisin rättiväsyneinä ja me kärsimme ja liigan pelien taso kärsii. Kaikki häviävät, painotti Lyytikäinen.