Kansikas: ”Kehitymme joukkueena”

Ensimmäiselle leiripuoliskolle mahtui kosteaa ja sateista säätä, tehokasta treeniä ja yksi harjoitusottelu, jossa HJK kaatoi armenianlaisen FC Mikan 2-0 Kärkkäisen ja Medon maaleilla.

Loppuosa leiristä jatkuu samalla kaavalla. Ainoa muutos on selkeytynyt sää.

– Kelit ovat parantuneet alkupäivistä huomattavasti ja kentät ovat onneksi pysyneet erinomaisessa kunnossa, vaikka kyllä sen huomaa, että ei täälläkään ihan kesä ole vielä, HJK:n Tuomas Kansikas sanoo.
Harjoittelu on Kansikkaan mielestä ollut tehokasta ja leirin tavoite pysynyt selkeänä.

– Yhtenä leirin pelillisistä tavoitteista on kehittää joukkuepelaamista ja vahvistaa siten meidän omaa pelisysteemiä. Sateinen alkuviikko hankaloitti tätä, sillä emme ihan kaikkia harjoituksia päässeet vetämään kokonaisella kentällä. Nyt kun kelit ovat parantuneet niin tämä ongelma on poistunut.

– Henkisellä puolella leiri on todella tärkeä yhteishengen vahvistamiselle.

Harjoittelun lomassa on ehditty pitää myös hieman vapaata. Torstai-iltapäivällä halukkaille järjestettiin tutustumiskäynti läheiseen Puerto Banuksen kaupunkiin (http://en.wikipedia.org/wiki/Puerto_Banus)

Torstain illanviettoon kuului myös HJK:n fysioterapeutin Sasu Setälän isännöimä tietovisa. Kuvassa joukkue Parikka, Fowler, Sumusalo

Treenien ja ensi maanantain toisen harjoitusottelun lisäksi loppuleirin aikana nähdään yksi mielenkiintoinen tapahtuma.

– Näillä näkymin kapteeniston äänestäminen on vielä loppuleirin ohjelmassa, Kansikas sanoo.
Torstain harjoitusten huipentuma, loppujuoksut.

Juoksujen jälkeen hiestä märät Dawda Bah ja Rafinha.