LIIGACUP: HJK jyräsi MYPA:n

HJK lähti otteluun nuorella ja poikkeuksellisella kokoonpanolla, sillä viisi pelaajaa on parhaillaan A-maajoukkueen harjoitusleirillä mukana Trinidad & Tobagossa.

Puolustuksessa ei suuria muutoksia ollut, maalissa aloitti Ville Wallén, toppareina Timi Lahti ja Mathias Lindström sekä laitapuolustajina Tuomas Kansikas ja tänään HJK-debyyttinsä tehnyt nuori Janne Saksela. Keskikentällä aloittivat Joel Perovuo, Erfan Zeneli, Nikolai Alho ja Robin Lod ja hyökkäyksessä Joel Pohjanpalo ja Kastriot Kastrati.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hieman sekavaa. MYPA juoksi ja sai pidettyä HJK:n pallollisen pelin hankalana. Hyviä maalipaikkoja ei alussa nähty, vain muutamia huonosta asennosta lähteneitä kaukolaukauksia. Pallo liikkui useasti varsinkin HJK:n oikealla laidalla.

Ja oikean laidan kautta HJK sai otteen pelistä ja löysi hyvän vaihteen päälle kun ensimmäistä jaksoa oli edetty noin puoli tuntia. Ottelun avausmaali lähti hyökkäyksestä, jonka myötä laitapuolustaja Janne Saksela pääsi murtautumaan MYPA:n päätyyn. Puolustaja laittoi kovan pallon maalin eteen, jossa Joel Pohjanpalo oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pamautti pallon läheltä maalin kattoon.

Sen jälkeinen kymmenminuuttinen oli HJK:n juhlaa. Kuusi minuuttia avausmaalista ja Joel Pohjanpalo oli jälleen maalinteossa. Tällä kertaa Kastriot Kastrati pääsi oikealta puolittain läpi ja laukoi MYPA-maalivahti Ville Iiskolaa päin. Paluupallo ajatui maalin eteen ja Joel Pohjanpalolle, joka sai survottua sen verkkoon.

41. minuutilla HJK iski jo kolmannen ja jälleen oikealta laidalta. Nikolai Alho pääsi keskittämään aikaisen keskityksen ja löysi maalin taka-alueelta Kastriot Kastratin. Hänen puskunta Iiskola torjui, mutta pallo jäi jälleen pomppimaan maalin eteen. Kastriot oli hereillä ja tuikkasi pallon sisään.

Tauolle päästiin HJK:n turvallisessa 3-0 -kotijohdossa.

Toiselle jaksolle joukkueet lähtivät jälleen vauhdikkaasti, mutta tempo hiipui melko nopeasti toisen jakson alussa. HJK tyytyi pitämään palloa enemmän ja pyöritti sitä laidasta laitaan samalla kun MYPA yritti prässätä aggressiivisesti. Pariin kertaan kentällä nähtiin kaksikin miestä maassa kovien kontaktien jälkeen.

Muutamat rumat kontaktit antoivatkin pelille oman varjonsa. Jo ensimmäisellä jaksolla HJK oli joutunut vaihtamaan Robin Lodin tilalle Antti Okkosen. Lod sai pelissä pienen nilkkavamman, mutta ei itse pitänyt sitä pelin jälkeen sen vakavampana.

Kotijoukkue iski vielä neljännen toisen jakson puolivälissä. Erfan Zeneli tarjoili kulman etualueelle, josta Timi Lahti pääsi puskemaan pallon etutolpan kautta maaliin. Maali syntyi 68. minuutilla.

HJK vaihtoi vielä Kastriot Kastratin, Janne Sakselan ja Nikolai Alhon tilalle omia nuoriaan, kun Aleksi Pahkasalo, Emerik Grönroos ja Felipe Aspegren pääsivät kokeilemaan pelin vauhtia.

Nuoret näyttivät sisukkuutensa, eikä MYPA saanut mahdollisuutta päästä vielä peliin mukaan. Lisämaaleja ei tosin nähty, joten 4-0 -lukemat jäivät myös loppulukemiksi. Voitto oli HJK:lle toinen tämän kevään Liigacupissa. Seuraava Liigacupin ottelu on luvassa kahden viikon päästä lauantaina kun HJK ja Honka iskevät yhteen Talissa klo 14.30 alkaen.

HJK-MYPA 4-0 (3-0)