Lisäajalla voittomaalin iskenyt Hassane Bandé nousi HJK:n sankariksi Seinäjoella

Musta pariminuuttinen oli vesittää Klubin haaveet vierasvoitosta, mutta joukkue osoitti jälleen luonnetta.

Hassane Bandé on kolmen ottelun maaliputkessa.

SJK vs HJK 2–3 (0–1)
31’ Tuomas Ollila 0–1
48’ Tuomas Ollila 0–2 rp
82’ Jaime Moreno 1–2 rp
83’ Jaime Moreno 2–2
90+2’ Hassane Bandé 2–3

HJK väänsi massiivisen voiton Seinäjoelta, kun kolmannessa ottelussa putkeen osunut Hassane Bandé laukoi voittomaalin lisäajalla. Täyden pistepotin myötä HJK jatkaa sarjan kärkipaikalla neljän pisteen marginaalilla ennen kolmea viimeistä ottelukierrosta.

Toni Korkeakunnas odotti Klubin saavan vastaansa aggressiivisen kotijoukkueen, ja sen joukkue myös sai. SJK aloitti ottelun todella vahvasti, ja toppari Ville Tikkanen kolisteli HJK-maalin ylärimaa jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Tikkanen pääsi laukomaan toiseenkin kertaan ensimmäisen kympin aikana, mutta Jesse Öst torjui varmasti.

Jesse Öst kohtasi vanhan seuransa.
Jesse Öst HJK TV:n haastattelussa

HJK käänsi pelin painopisteen nopeasti kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Murtautuminen oli kuitenkin hankalaa, ja ensimmäistä hyvää maalipaikkaa saatiin odotella 21. minuutille saakka. Pyry Soiri pääsi jatkamaan Klubin keskityksen takatolpalle, josta Tuomas Ollilan laukaus kilpistyi Markus Uusitalon sormien kautta päätyrajan yli.

HJK siirtyi johtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin. Topi Keskisellä oli tilaa haastaa vasemmalla, ja Mikkelin pikakiituri menikin heittämällä ohi Matej Hradeckysta. Keskinen tarjoili erinomaisen poikittaissyötön maalinedustalle, josta jälleen ylös noussut Ollila ohjasi pallon maaliin.

Tuomas Ollila ja Topi Keskinen löysivät toisensa hyvin.

Jakson viimeisen vartin aikana molemmilla oli omat hetkensä. Santeri Hostikka pääsi yrittämään maalintekoa pariinkin otteeseen, mutta laukaukset jäivät hieman voimattomiksi. SJK:n sisäisen maalipörssin kärkinimi Jaime Moreno ohjasi puolestaan Otto Kemppaisen matalan keskityksen yli Östin vartioiman maalin.

Toisen puoliajan alku oli Klubin kannalta paras mahdollinen. Keskinen jätti Hradeckyn jälleen telineisiin, ja SJK:n Veikkausliiga-debytantti Ibrahim Cissé veti boksiin edenneeltä Keskiseltä tylysti jalat alta. Bojan Radulovicin ollessa vaihdossa vetovastuun otti Ollila, joka sijoitti rangaistuspisteeltä illan toisen osumansa.

Santeri Hostikka.

SJK:lle avautui oivallinen mahdollisuus kavennusosumaan noin 25 minuuttia ennen loppua, kun vaihdosta kentälle tullut Samson Ebuka sai Hradeckylta loistavan pystysyötön Klubin linjan taakse. Ebuka ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan ja laukoi pallon sivurajasta yli.

Klubilla oli puolestaan mahdollisuus iskeä viimeinen naula SJK:n arkkuun vähän myöhemmin, kun Atom katkaisi kotijoukkueen huolimattoman pelinrakentelun ja pelasi Radulovicin nokikkain SJK:n maalia vartioineen Markus Uusitalon kanssa. Vaihdosta kentälle tullut Radulovic tavoitteli alanurkkaa, mutta Uusitalo torjui upeasti jalallaan.

Lucas Lingman urakoi keskikentällä 60 minuuttia.

Radulovic sai uuden mahdollisuuden noin 80. minuutilla. Aivotärähdyksestä toipunut Filip Rogić lähetti espanjalaishyökkääjän läpiajoon, mutta Radulovicin ratkaiseva kosketus karkasi hieman liian pitkälle, ja Uusitalo kerkesi näppeineen väliin. Seuraavalla minuutilla Ollila täräytti pallon jo kolmatta kertaa verkon perukoille, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Jälleen kerran jalkapallosta tuttu lainalaisuus piti paikkansa: kun et itse tee, kaveri tekee. SJK iski kavennuksen kuin tyhjästä, kun erotuomari Dennis Antamo tulkitsi Rogićin rikkoneen boksissa, ja Moreno sijoitti pallon maaliin rangaistuspisteeltä. SJK sai maalistaan täysin uudenlaista virtaa, ja hetken kuluttua peli olikin jo tasan. Murilon keskitys tippui vitosen viivan tuntumaan, ja Moreno puski kotijoukkueen tasoihin.

HJK osoitti vahvaa luonnettaan nousemalla voittoon lisäajalla. Klubin kolmas maali oli vaihdosta kentälle tulleiden kesähankintojen käsialaa: Niko Hämäläinen löysi mainiolla syötöllään Hassane Bandén, joka jatkoi pallon fantastisesti ensimmäisellä kosketuksellaan alanurkkaan. Tilanne lähti liikkeelle Rogićin erinomaisesta keskialueen riistosta.

Niko Hämäläinen tarjoili…
…ja Hassane Bandé viimeisteli.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Joona Toivio, Kristopher Da Graca, Jukka Raitala – Pyry Soiri, Lucas Lingman (78’ Hassane Bandé), Aleksi Paananen (60’ Filip Rogić), Tuomas Ollila – Santeri Hostikka (60’ Atom), Anthony Olusanya (60’ Bojan Radulovic), Topi Keskinen (84′ Niko Hämäläinen)

Klubi nappaa jälleen kolme pistettä Seinäjoen OmaSP Stadionilta. Katso kooste ottelusta!