Metroderbyjen herruus jaossa lauantaina

HJK ja Honka kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. Molemmat joukkueet ovat päässeet juhlimaan voittoa kertaalleen, joten jaossa Metroderbyjen herruus.

Daniel O’Shaugnessy - HJK Helsinki
Daniel O’Shaugnessy

HJK palasi maajoukkuetauolta viime sunnuntaina Kuopiossa. Kamppailu oli HJK:lle erittäin haasteellinen ja KuPS osoitti, miksi se liitää hurjassa voittoputkessa: täysi pistepotti jäi Savoon lukemin 1-0. Klubilla oli kamppailussa paljon haasteita varsinkin hyökkäyspelaamisen suhteen.

Viikonlopun tulosten myötä HJK:n matka ylemmän loppusarjan kärkipäähän kasvoi. FC Inter on 11 nyt jo 11 pisteen päässä, KuPS toisena yhdeksän pinnaa edellä. Klubi on sarjataulukon viidentenä 34 pisteellä ja pronssisijaa miehittävään Ilvekseen on matkaa kuusi pistettä.

HJK:lla on sujunut europelien jälkeen tuloksellisesti hieman tahmeasti. Edellisestä neljästä ottelusta saldona on yksi voitto ja tasapeli sekä kaksi tappiota. Nyt onkin erinomainen sauma ottaa viimeinen rutistus kauden lähestyessä loppuaan. Klubilla on jäljellä vielä kohtaamiset Honkaa, IFK Mariehamnia, FC Interiä ja Ilvestä vastaan.

Lauantaina vastaan asettuu jälleen rakas vihollinen FC Honka. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran elokuun lopulla ja Klubi onkin pelannut vain kaksi kamppailua tämän pelin jälkeen. HJK korjasi tuolloin Espoosta täydet kolme pistettä Daniel O’Shaughnessyn osumalla. Kesäkuussa käyty joukkueiden avauskohtaaminen Veikkausliigassa päättyi vastaavasti espoolaisten vierasvoittoon samoin lukemin, joten lauantaina on jaossa kuluvan vuoden Metroderbyn herruus.

Panokset ovat muutenkin todella isot lauantaina. FC Honka on sarjataulukossa juuri Klubin yläpuolella kolme pistettä edellä. Lauantain voittaja saa äärimmäisen isot pisteet mitalitaistelun kannalta.

HJK ja Honka ovat kohdanneet Veikkausliigassa 27 kertaa ja taistot ovat olleet äärimmäisen tasaisia: Klubi on voittanut kymmenen kamppailua, kun taas espoolaiset ovat päässeet juhlimaan voittoa kahdeksasti. Maaliero on HJK:n eduksi 31-24.

Tapiolan kohtaamiset ovat olleet vieläkin tasaisempia. 14 kohtaamisesta molemmat joukkueet ovat voittaneet neljästi ja tasapeliin on päädytty kuudesti. Maaliero on HJK:n eduksi niukasti 11-10. Klubilla on tosin allaan neljä tappiotonta Espoon vierailua: edellinen tappio Tapiolasta on kesäkuulta 2013.

Honka raapi edellisessä ottelussaan isot pisteet kukistamalla Ilveksen vieraskentällä maalein 2-0. Espoolaisten maaleista vastasivat Mikko Sumusalo sekä Martin Borjas. 32-vuotias Borjas on ollut kuluvalla kaudella kovassa iskussa: kasassa on jo 11 täysosumaa, mikä oikeuttaa maalipörssin kolmanteen sijaan.

Voitto oli Hongalle toinen putkeen. Ennen Ilvestä joukkue kaatoi vieraissa KPV:n Juha Hakolan osumalla, joten joukkue on pitänyt maalinsa puhtaana kahdessa pelissä putkeen – O’Shaughnessy on edellinen Honkaa rokottanut pelaaja.

Hongalla on ollut kuluvalla kaudella yllättävän suuria haasteita kotonaan: joukkue on napannut 11 kotiottelusta vain 14 pistettä – tappioita on kertynyt peräti viisi. Espoolaiset ovatkin esiintyneet vieraissa paremmin: 12 matkapelin saldona on peräti 23 pistettä.

Lisää HJK:n kokoonpanosta ja joukkueen terveystilanteesta myöhemmin päivän harjoitusten jälkeen.

FC Honka vs HJK
La 21.9.2019 klo 13:00
Tapiolan urheilupuisto

Katso suora lähetys ottelusta: Ruutu+ »