Mika Lehkosuo on HJK:n uusi päävalmentaja

Mika Lehkosuo on HJK:n edustusjoukkueen uusi päävalmentaja. Lehkosuon, 44, sopimus kattaa seuraavat kaksi ja puoli vuotta Klubin peräsimessä ja astuu voimaan heti. Ensimmäiset harjoituksensa Lehkosuo veti joukkueen kanssa jo tiistaina, ja keskiviikkona hänet nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa HJK:n päävalmentajana, kun joukkue kohtaa Suomen Cupin puolivälierässä FC Hakan Valkeakoskella. 

Lehkosuo aloitti HJK-uransa 6-vuotiaana Puotinharjun kaupunginosaseurassa. Pelaajaurallaan hän edusti Klubia kymmenen kauden ajan ja vuonna 2007 Lehkosuo valittiin HJK:n Hall of Famen jäseneksi. ”Bana” voitti Klubissa kahdesti sekä Suomen mestaruuden että Suomen Cupin ja oli joukkueen avainpelaajia HJK:n taistellessa tiensä Mestarien liigan lohkovaiheeseen vuonna 1998. Maajoukkuepaidasta hänellä on kokemusta yhteensä 17 ottelun verran, joissa syntyi yksi osuma. Yhtä FF Jarossa pelaamaansa ottelua ja Italian pääsarjassa AC Perugiassa viettämäänsä kautta lukuunottamatta Lehkosuo edusti pelivuosinaan pääsarjatasolla vain HJK:ta. Yhteensä ”Bana” uurasti Klubin keskikentällä 189 ottelun verran, joissa syntyi 26 maalia. 

Valmennusuransa Lehkosuo aloitti HJK:ssa, josta siirtyi naapuriseura FC Honkaan. Nostettuaan joukkueen ensin Veikkausliigaan johdatti hän espoolaiset kolmesti SM-hopealle ja yhteen Suomen Cupin voittoon. Lehkosuo on valmentajana tullut tunnetuksi analyyttisena ja rohkeana taktikkona sekä taitavana nuorten lahjakkuuksien jalostajana. Arvostuksesta kertoo myös paikka Mixu Paatelaisen vetämässä A-maajoukkueen valmennusryhmässä.

Lehkosuo seuraa päävalmentajan paikalla Sixten Boströmiä, joka on tiistaiaamuna vapautettu tehtävistään. Boström aloitti tehtävässä tammikuussa 2013 ja johdatti Klubin Suomen mestaruuteen viime kauden päätteeksi. HJK kiittää Boströmiä hänen joukkueen hyväksi tekemästään työstä, ja toivottaa onnea ja menestystä tulevissa tehtävissä.