Muurinen kertoo HJK:n kuulumiset Moskovasta

Olosuhteet saavat heti alkajaisiksi Muurisen kehut. Hotelli on korkeatasoinen ja järjestelyt toimivat. Ensimmäiset kaksi otteluaan HJK on päässyt pelaamaan uudemmalla Olympia-areenalla.
– Täytyy myöntää, että 14000 katsojaa vetävä Olympia-halli on varmaan upein koskaan näkemäni halli. Pelialusta on erinomainen ja oheispuitteet kunnossa. Turnauksen toinen halli, Dinamo, on kuulemani mukaan hieman vaatimattomampi. En ole päässyt sitä näkemään, sillä aikataulu ainakin näiden kahden päivän aikana on ollut tiukka, Muurinen kertoo.
Turnauksen avausottelussa lauantaina HJK kohtasi kazakstanilaisen Aktoben. Ottelusta irtosi täysi pistepotti Jukka Santalan osumalla.
– Täytyy myöntää, että Aktobe oli ottelussa hieman parempi. He hallitsivat palloa enemmän ja missasivat jopa pilkun, vaikka kyllä meilläkin peli pyöri ajoittain ihan hyvin. Alkaneen kauden ensimmäisen ottelun innostus näkyi selvästi jaloissa.
– Toiseen otteluun sitten vaihdoimme seitsemän pelaajaa avauksesta sillä ajatuksella, että saisimme pidettyä kentällä tuoreita jalkoja. Tänään Baku-ottelu oli meille silti vaikeampi kuin avausottelu. Varsinkin toisella jaksolla pieni väsymys näkyi, sillä turnauksessa tempo on ollut todella kova. Pitää myös muistaa, että oikeastaan kaikilla muilla joukkueilla on menossa sarjatauko, kun me olemme vasta aloittaneen kauden. Baku oli tänään paljon parempi, mutta meillä oli onnea. Tasapeliin pitää siis olla melko tyytyväinen.
Pahemmilta loukkaantumisilta on vältytty. Cheyne Fowler sai tällin ensimmäisessä ottelussa lauantaina ja oli pois tänään. Nuoriso-osaston Valtteri Moren puolestaan joutuu olemaan pois pienen kuumeilun takia.
Maanantai on turnauksessa vapaa-päivä. HJK:n joukkue viettää aamupäivän palautellen uimisen ja saunomisen merkeissä. Iltapäivällä pelaajat pääsevät tutustumaan Moskovaan. Alkulohkon viimeinen ottelu on vuorossa tiistaina. HJK kohtaa tadzikistanilaisen Vakhsh, joka on alkulohkon viimeisenä ilman pisteitä. HJK:lle riittää jatkopaikkaan tasapeli tiistain ottelusta.
– Se on kiinnostava panos. Olen monelta osin tyytyväinen suoritukseemme täällä tähän mennessä. Voitto ja tasapeli ovat hyviä tuloksia näin kovassa seurassa ja tähän aikaan vuodesta. Turnaus on ollut jo nyt äärimmäisen opettavainen, joten jatkopaikasta on turha ottaa paineita. Jos menemme jatkoon, niin se olisi hieno palkinto tälle reissulle.