Muurinen: ”Örebro-ottelusta jäi hyvä maku”

– Toki väsähtämisen näki selvästi noin 75 minuutin pelin jälkeen, ja siinä vaiheessa maalejakin alkoi syntyi reippaalla tahdilla. Itse näin ottelussa todella paljon positiivisia asioita. Tärkein niistä on varmasti se, että kehitystä on joukkueessa nähtävissä. Se, että pystyimme pelaamaan kurinalaisesti ja ehjällä pakalla 75 minuuttia jo tässä vaiheessa talvea on erittäin hyvä suoritus, Muurinen miettii.

(Kuvaaja: Olli-Matti Matihalti)
Valoisia osa-alueita olivat myös keskikentällä uurastaneen Nikolai Alhon ensimmäinen kerta avauskokoonpanossa ja tämän luottamuksen lunastaminen pirteällä pelillä sekä Berat Sadikin debyytti sinivalkoraidoissa.
– Sadik osoitti teknisyyttä ja terävyyttä kärkipäässä ja veti läpi hyvän debyytin. Myös Sebastian Sorsan esitys pitää nostaa yhdeksi positiivisista asioista: turnausjärjestäjät palkitsivat hänet kovasta työstä ottelun parhaan pelaajaan kunniamaininnalla.
HJK johti ottelua pitkään Jarno Parikan iskemällä maalilla. Vasta lopussa tilanne tasaantui ja Örebro pääsi nousemaan tasoihin. Tuloksesta voi Muurisen mielestä olla montaa mieltä, mutta hän katsoo mielellään tuloksen taakse.
– Paljon puhutaan Suomen ja Ruotsin sarjojen ja joukkueiden tasoeroista, mutta torstain ottelussa kentällä näkyi tasaiset joukkueet taistelemassa voitosta. Me onnistuimme monessa asiassa, mitä voi aina kansainvälisistä peleistä puhuttaessa pitää hyvänä asiana.

(Kuvaaja: Olli-Matti Matihalti)
HJK harjoitteli perjantaina Wallsport Areenan erinomaisissa olosuhteissa. Myös A-maajoukkuekomennuksella olleet pelaajat ovat hiljalleen liittymässä joukkueen vahvuuteen. Lauantai on myös tiukan treenin päivä, ja sunnuntaina koittaa toinen mielenkiintoinen peli, kun HJK haastaa viime vuonna pienoiseksi pettymykseksi jääneen mutta silti yhdeksi Ruotsin kovimmista joukkueista luettavan Djurgårdenin.
Komia-turnaus, Seinäjoki
HJK-Djurgården su 13.2. klo 14.30