Muurinen: Suurin kunnia pelaajille

Päävalmentaja Antti Muurinen oli IFK-vierasottelun jälkeen luonnollisesti ylpeä omasta, tuplan voittaneesta joukkueestaan.

– Menestyviä seurajoukkueita alkaa helposti verrata vuoden 1998 HJK:n joukkueeseen. Itse näen, että tänä vuonna meillä oli käytännössä yhtä vahva joukkue kuin silloin. Jätkät olivat vireessä läpi kauden, Muurinen sanoo.

Tämän vuoden joukkuetta Muurinen luonnehtii kehittyväksi, kunnianhimoiseksi ja päättäväiseksi, joka pystyi pitämään loistavan asenteen kauden ensimmäisestä pelistä viimeiseen peliin saakka. Varsinkin joukkueen yhteishenki saa Muurisen suuret kehut.

Vaikka liigakausi alkoi tappiolla, nousi HJK nopeasti mukaan kärkitaisteluun ja sarjan piikkipaikalle, jonka se piti läpi kauden itsellään. Cupissa joukkue menestyi niin hyvin, että voitti sen KuPS:n nenän edestä viikko sitten lauantaina. Näiden lisäksi muistoihin jää yksi Soneran historian komein voitto, kun HJK kaatoi saksalaisjätti Schalken kesällä Eurooppa-liigassa.

– Olen pyrkinyt jatkuvasti korostamaan sitä, että tällainen menestys ei ole valmentajasta tai muistakaan yksittäisistä tekijöistä kiinni, vaan kiitos ja erittäin suuri hatunnosto kuuluu koko organisaatiolle, taustatiimille ja erityisesti pelaajille. Nämä jätkät ovat tehneet tästä kaudesta ikimuistoisen. Nämä pelaajat ansaitsevat kaiken kunnioituksen.

Erityisesti kokeneelle päävalmentajalle kausi on ollut todella mieleenpainuva.  Vuodesta 1987 pääsarjatasolla valmentanut Muurinen voitti tänä vuonna uransa ensimmäisen tuplan, eli liigan ja Cupin mestaruudet.

– Tässä maassa ei oikeastaan ole tämän parempaa saavutusta valmentajana. Se tietenkin lämmittää suuresti. Ei tämä ollut helppo kausi valmennusjohdollekaan, sillä paljon ehti kesken kauden muuttua ja tapahtua, Muurinen viittaa kesän pelaajakauppoihin.

– Nyt kuitenkin käydään tämä kausi kunnialla loppuun. Ensi vuotta varten joukkueen rakentaminen on jo oikeastaan aloitettu. Se työ jatkuu myös nyt syksyn ajan.