Muurinen: Tasapelipiste oli minimitavoite

Vierasjoukkueen maalin iski 33. peliminuutilla Erfan Zeneli Sebastian Sorsan komeasta keskityksestä. Interin tasoitus tuli toisen jakson alkuun, johon sijoittui myös kotijoukkueen paras painostuskausi. Guy Gnabouyoun keskityksen puski maaliin Frank Jonke 49. minuutilla.

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen ei ollut jää pohtimaan ”hävittyä” pistettä.

– Tasapelipiste oli meidän minimitavoitteemme ottelussa, Muurinen tiivistää.

– Yleensä meidän ja Interin väliset ottelumme ovat olleet taitofutista parhaimmillaan, mutta nyt siitä jäätiin aika kauas. Pallo oli enemmän ilmassa kuin maassa ja pelistä tuli kovaa taistelua puolin ja toisin.

Kummallakin joukkueella oli myös paikat iskeä enemmänkin maaleja. HJK:n Akseli Pelvas ja Interin Timo Furuholm pääsivät huippupaikkoihin jo ensimmäisellä jaksolla.

– Muilta osin hyvät maalipaikat olivat oikeastaan aika kortilla. Inter sai toisella jaksolla pari pahaa erikoistilannehässäkkää mutta onneksi jätkät onnistuivat selvittämään ne tilanteet.

Tasapelipiste tyydyttää Muurista siinäkin mielessä, että tilanne taulukon osalta ei muuttunut suuntaan eikä toiseen. Ero Interiin on edelleen 16 pistettä, ja kun JJK:kin jäi tasapeliin RoPS:n vieraana, ei jyväskyläläisjoukkuekaan onnistunut kuromaan eroa kärkikaksikkoon kiinni.

Positiivisina esityksinä päävalmentaja nostaa esiin HJK:n uusimpien hankintojen, keskikenttä Joel Perovuon ja laitapuolustaja O’Brian Woodbinen esitykset. Obin pelin tahra kuitenkin tuli varoituksen muodossa, mikä tuo jamaikalaispuolustajalle jälleen pelikieltoa.

Tuleva reilu viikko on HJK:lle yksi syksyn vilkkaimmista. Jo keskiviikkona vuorossa on kotiottelu VPS:aa vastaan, lauantaina taistellaan kauden ensimmäisestä pokaalista kun HJK ja KuPS kohtaavat Suomen Cupin finaalissa Soneralla ja heti seuraavana keskiviikkona Helsingissä pelataan jälleen kun HJK isännöi Jaroa.

Kun jaossa on vielä 24 pistettä, on jokaisella tulevalla kärkikaksikon ottelulla entistäkin suurempi panos mestaruuskamppailun osalta.