Omat kasvatit ratkaisivat – VPS taipui 3-0

HJK:n avaus: Wallén, Rafinha, Ojala, Magnusson, Sumusalo, Medo, Fowler, Sorsa, Bah, Parikka, Pelvas.
HJK otti ottelun alussa täydellisen hallinnan itselleen. Koko kauden ajan komeasti toiminut syöttöpeli toimi erinomaisesti. HJK myllytti erityisesti vasemman laidan kautta, jossa Bah ja Sumusalo pelasivat loistavasti yhteen useamman kerran.
Kaksikko oli viedä HJK:n johtoon jo kahdeksannella minuutilla. Sumusalo keskitti vaparista, Bah puski tolppaan.
HJK:n Sorsa kolisteli tolppaa jälleen 32. minuutilla, ennen kuin HJK-kasvatti Jarno Parikka onnistui omassa paikassaan 34. minuutilla.. Akseli Pelvaksen syöttö toiseen aaltoon oli hyvä, Parikan laukaus vieläkin parempi.
Toinen oma kasvatti oli asialla hetki myöhemmin. Bah nosti Akseli Pelvaksen vasemmalta laukaisupaikkaan, ja Aksu pommitti kovan vedon etukulmasta sisään.
Pelvas kolistei vielä kolmannen kerran maalipuita ennen taukovihellystä.
Toisella jaksolla HJK jatkoi siitä, mihin jäi.
Jarno Parikka pääsi Magnussonin loistavan oivalluksen jälkeen läpi. Parikka kiersi maalivahti Kwonin, mutta ajautui vaikeaan kulmaan ja laukoi sivuverkkoon.
VPS nousi yllättäen peliin mukaan, kun HJK löysäsi. VPS näytti että myös se osaa hallita palloa ja pelata syöttöpeliä. HJK:n puolustus kuitenkin kesti.
Kun VPS ei onnistunut kaventamaan muutamasta puolittaisesta paikastaan, iski HJK lopullisen niitin arkkuun.
Myös kolmannen maalin arkkitehti oli HJK:n oma kasvatti. Johannes Westö pääsi mukaan peliin 60. minuutilla Rafinhan tilalle. 78. minuutilla hän sai pallon VPS puolustuksen keskellä, nosti pallon itselleen eteen ja pääsi laukomaan tarkasti vasempaan alanurkkaan.
VPS:n pyristely loppui ja HJK rynni komeaan 3-0 -kotivoittoon. HJK nousi voitolla 36 pisteeseen. Lähimmät viholliset Honka ja KuPS ovat tasapisteissä toisena 27 pisteellään. Honka pelaa oman 16 kierroksen ottelunsa sunnuntaina vieraskentällä IFK Marienhamnia vastaan.

HJK-VPS 3-0 (2-0)