Otteluennakko: FC Inter-HJK 18.2.

Liigacupin alkulohkovaihe päättyy Klubin osalta torstaina Turussa, kun vastassa on FC Inter. Molemmilla joukkueilla on vielä mahdollisuus voittaa B-lohko ja edetä kilpailun finaaliin. Inter varmistaisi lohkovoiton kukistamalla Klubin, kun taas HJK:n pitää voittonsa lisäksi jännittää vielä PK-35 Vantaan viimeistä ottelua. Finaalipaikka saattaa ratketa myös arvalla FC Lahden ja Klubin välillä, mikäli HJK voittaa 0-1 ja vantaalaiset eivät voita omaa otteluaan.

Inter oli viime kauden Veikkausliigakohtaamisissa Klubia parempi, kun turkulaiset veivät kolmesta keskinäisestä kamppailusta kaksi nimiinsä. Klubi voitti kertaalleen Sonera Stadiumilla, hävisi Turussa Veritas-stadionilla ja kaatui loppukaudesta kotikentällään 0-2.

Tämän vuoden Liigacupissa molemmat joukkueet ovat pelanneet neljä ottelua. Inter on saalistanut kaksi voittoa ja yhteensä seitsemän pistettä, kun taas Klubi on yhdellä voitolla ja kolmella tasapelillään sarjataulukossa kuudessa pisteessä. Edellisessä ottelussaan Klubi pelasi vieraissa 1-1 tasapelin sarjanousija PK-35 Vantaata vastaan. Inter puolestaan kaatoi maanantaina HIFK:n kotikentällään 2-1. Turkulaisten Joni Aho latasi ottelun voittomaalin IFK:n verkkoon komeasti yli puolesta kentästä.

HJK:n tehokkaimpina pelaajina ovat kunnostautuneet Liigacupin aikana Atom, Taye Taiwo sekä hiljattain joukkueeseen liittynyt Alfredo Morelos. Atom ja Taiwo ovat tehneet kaksi maalia mieheen, kun taas Morelos on tehtaillut kahdessa pelaamassaan ottelussa yhden maalin ja yhden maalisyötön. 19-vuotias kolumbialainen kertookin päässeensä nopeasti sisään HJK:n joukkueeseen.

-Molemmat Suomessa pelaamani ottelut ovat olleet vauhdikkaita pelejä, etenkin IFK:ta vastaan. Henkilökohtaisesti pelaaminen on tuntunut hyvältä. Olen päässyt hyvin ja nopeasti joukkueeseen sisään ja olen iloinen että olen päässyt auttamaan joukkuetta maalilla ja syötöllä, Morelos kertoo ennen torstain ottelua.

-Vaikka en ymmärräkään vielä englantia ja kommunikoiminen on aika haastavaa, olen pysynyt kokoajan positiivisena ja keskittynyt työntekoon. Ja englantiakin olen yrittänyt kovasti opiskella, kolumbialaishyökkääjä paljastaa.

-Odotan torstain ottelusta aika samanlaista kuin edellistäkin otteluista. Tunnen joukkuetta koko ajan paremmin, mikä helpottaa omaa pelaamista paljon. Toivotaan, että pääsen auttamaan joukkuetta tekemällä pari maalia. Voitto on tärkein ja sitä lähdemme hakemaan, Morelos jatkaa.

Klubin päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan sinivalkoiset pyrkivät parantamaan pelaamistaan jokaisessa ottelussa. Edellisten kamppailuiden videonauhat on käyty moneen kertaan läpi, klippejä on näytetty joukkueelle ja peleistä opittuja asioita harjoitellaan viikon treeneissä.

-Olemme olleet hyvin systemaattisia koko Liigacupin ajan. Peleistä poimitaan asioita mitä pitää tehdä paremmin pelin eri vaiheissa ja niitä harjoitellaan ja hiotaan sitten treeneissä. Pelaajat meillä on vaihtuneet paljon ja se tuo oman haasteensa pelin stabiiliksi saamiseen, mutta tässä vaiheessa on myös tärkeää, että peliaikaa saadaan useille pelaajille, Lehkosuo kertoo.

Talven harjoituskaudella tapahtuneisiin asioihin Lehkosuo on tyytyväinen.

-Mielestäni olemme saaneet talven aikana pelaajia hyvin kehitettyä, varsinkin nuoria, jotka ovat esiintyneet erittäin ennakkoluulottomasti. Näissä peleissä opetellaan tietenkin joukkuepelaamista kesää varten, mutta toinen iso juttu on nuorten pelaajien saaminen mukaan edustusjoukkueeseen. Näissä otteluissa saa arvokasta kokemusta Veikkausliigatason joukkueita vastaan pelaamisesta, Lehkosuo sanoo.

Poissaoloja Inter-ottelussa nähdään HJK-leiristä, kun pelaajia on poissa useista eri syistä. Joukkueen harjoitusvahvuuteen maanantaina liittynyt Anthony Annan ei ole vielä mukana kokoonpanossa. Viisumiongelmien kanssa painiva Richard Gadze ei ole vielä saapunut Suomeen.

-Meillä on joitain pelaajia poissa vanhojen tanssien vuoksi, joku on vatsataudissa ja muutama pelaaja on sivussa pikkuvammojen vuoksi. Isommilta loukkaantumisilta olemme talvella välttyneet, mikä on tietenkin aina hyvä asia, Lehkosuo miettii.

25.2. Talissa pelattavaan harjoitusotteluun Nõmme Kaljua vastaan on Lehkosuon mukaan tulossa jälleen monta pelaajaan takaisin kokoonpanoon.

-Tällä hetkellä näyttää siltä, että saamme tuohon peliin 6-7 pelaajaa takaisin kokoonpanoon, Lehkosuo kertoo.

FC Inter-HJK torstaina 18.2. kello 15.00 Turun Javenture-Areenalla.
Ottelusta liveseuranta HJK:n virallisella twitter-tilillä. Ottelu striimataan suorana Fanseat-palvelussa.