Otteluennakko: HJK-HIFK 14.3.

HJK pelaa lauantaina 14.3. Liigacupin välieräottelun täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussutta paikallisvastustaja HIFK:ta vastaan. HJK:n edustusjoukkueen ollessan samanaikaisesti Espanjan Marbellassa harjoitusleirillä, pelaa lauantain ottelussa Klubi 04:n pelaajat.

-Harjoitusleirit varataan aina hyvissä ajoin ja mahdolliset harjoitusottelut leirien aikana lyödään lukkoon aina mahdollisimman hyvissä ajoin. Leiri varattiin jo reilusti ennen, kuin Liigacupin ohjelma oli valmis. Meillä kävi vähän huono tuuri, että välierä sattui juuri leirin ajalle eikä sitä voinut siirtää, mutta toisaalta tämä on meidän nuorille hieno mahdollisuus, kertoo HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio.

Klubi 04:n päävalmentaja Toni Koskela kuuluu myös HJK:n edustusjoukkueen valmennustiimiin ja lentää Espanjasta valmentamaan lauantaisen pelin. Koskelan mukaan Klub 04:n pelaajilla on lauantaina suuri haaste edessä.

-IFK on pelannut Liigacupissa todella hyvin. Heillä on todella kovaa töitä tekevä joukkue, joka pelaa hyvin yhteen. Liigacupissa he ovat olleet erittäin vaarallinen vastahyökkäysjoukkue ja näiden kanssa meidän täytyy olla lauantaina valmiina, Koskela linjaa.

-Välierä on varmasti heillekin uudenlainen tilanne, kun he lähtevät peliin ennakkosuosikkina. Olemme valmennustiimin kanssa katsoneet IFK:n peliä tarkkaan ja tiedämme kyllä, mitä sieltä on tulossa. Tämä on nuorille uudenlainen tilanne, kun nyt ollaan keskitytty myös paljon vastustajan peliin oman pelin lisäksi, Koskela kertoo.

Espanjassa leirillä on mukana myös osa Klubi 04:n pelaajista, joten 04:n kaikki pelaajat eivät ole Koskelan käytettävissä lauantaina.

-Meidän kokoonpano elää aina paljon, kun osa jätkistä on edustusjoukkueen mukana. Tietysti myös loukkaantumisia ja sairasteluja on aina, mutta sille ei voida mitään. IFK:ta vastaan meidän pitää pystyä puolustamaan tiiviisti ja kurinalaisesti. Kärsivällisyys on tärkeässä roolissa, sillä IFK on ottelussa ennakkosuosikki ja tulee varmasti pelaamaan kovalla temmolla, Koskela miettii.

Pelkästään puolustamiseen Koskelan miehistö ei aio lauantaina tyytyä, vaan Klubi 04:n taitavia, nuoria pelaajia on kehotettu pelaamaan omien vahvuuksiensa kautta.

-Totta kai meidän täytyy pystyä myös hyökkäämään ja pitämään palloa. Meillä on taitavia jätkiä, jotka ovat hyviä pallon kanssa. Pallollisena meidän täytyy pitää kenttätasapaino hallussa ja luoda omia paikkoja rauhassa, koska silloin meillä pysyy IFK:n vastahyökkäyspelaaminen paremmin kontrollissa, Koskela päättää.

Välierän voittaja selvittää tiensä Liigacupin finaaliin, jossa vastassa on voittaja otteluparista Ilves-RoPS. 

HJK-HIFK lauantaina 14.3. Talin jalkapallohallissa kello 14.00 alkaen.

Liput kaikille muille 15 euroa, paitsi HJK:n kausarilaisille 5 euroa. Ovet aukeavat kello 13.00, liput ovelta vain käteisellä.