Otteluennakko: HJK – VPS 8.4.

Klubin kohdalta Veikkausliiga jatkuu jo perjantaina, kun Sonera Stadiumille saapuu vieraita Vaasasta. Kauden ensimmäisestä pelistä saatiin iloisella pelillä kolme pistettä, yli 5000-päisen kotiyleisön edessä. Sarjakauden toiseen otteluun lähdetään hyvin valmistautuneena.

– Meillä oli paljon hyviä asioita pelissä IFK Mariehamnia vastaan. Niitä halutaan ylläpitää, mutta parannettavaakin löytyi, ja niitä asioita on tämän viikon harjoituksissa käyty läpi. Joka pelissä täytyy tapahtua kehitystä ja eteenpäinmenoa, kausi on vasta alussa, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Isoja muutoksia joukkueen kokoonpanoon ei ole luvassa. Meillä on hyvä tilanne lähteä otteluun ja paljon erinomaisia pelaajia käytössä. Joitakin vaihdoksia saatetaan nähdä. Kolehmainen, Annan ja Gadze toipuvat kovaa vauhtia mutta eivät ole vielä perjantain kokoonpanossa.

Viime vuonna VPS taisteli pitkään Veikkausliigassa säilymisestä sijoittuen loppujen lopuksi kymmenenneksi. Talven aikana joukkueessa on tapahtunut muutoksia yhdeksän pelaajan verran. Kesällä Vaasaan avautuu uusi stadion, mikä varmasti tuo virtaa otteisiin.

Helsingistä on käynyt muuttovirtaa länsirannikolle. Jo viime kaudella Vaasassa pelasi 1995 syntynyt HJK:n junnupolun käynyt Mikko Viitikko ja viime syksynä kotikonnuilleen matkasi kokenut Veli Lampi. Nuori maalivahtilupaus Markus Uusitalo puolestaan siirtyi VPS:stä HJK:hon.

Lehkosuo näkee Vaasan vahvuudet juoksuvoimassa.
– Vaasalla on useita juoksuvoimaisia, nopeita pelaajia hyökkäyksessä: Soiri, Clennon, Tamminen ja Hertsi. Heidän vastahyökkäyksensä ja linjan taakse juoksunsa pitää pystyä eliminoimaan.
– Varsinkin ensimmäisellä jaksolla IFK Mariehamn puolusti meitä vastaan tiiviisti. Tätä samaa uskon VPS:n yrittävän, ja meidän pitää pystyä murtamaan heidän puolustusplokkinsa, analysoi Lehkosuo tulevaa vastustajaa.

Ottelun kokoonpanot julkaistaan heti, kun ne ovat tiedossa. Katso kokoonpanot tästä »

Liput ennakkoon, ajoissa paikalle julkisilla

Perjantaina Helsingissä tapahtuu urheilurintamalla paljon, kun viereisessä jäähallissa on samaan aikaan peli. Kannattaa tulla ajoissa paikalle ja käyttää julkista liikennettä. Huomioithan, että Olympiastadionin remontti on sulkenut parkkipaikat Olympiastadionin pohjoispuolen aukiolta. Myös Paavo Nurmen aukiolla paikkoja on entistä vähemmän. Kävelyreitit HJK:n hallin puolelta Sonera Stadiumille on myös suljettu. Käynti kaikkiin katsomoihin on Urheilukadun puolelta.

Huomenna olis taas pelipäivä!!! HJK vs VPS ???? #onvainyksiklubi #hjk ? @ricroughland https://t.co/GTLjjIRplH

— Nikolai Alho (@NikolaiAlho) April 7, 2016

Huomenna vieraaksi vanhoja tuttuja Pohjanmaalta!
Lue @kesakuu07’n ennakko » https://t.co/KvwALGM1Ic #HJK #Vepsu pic.twitter.com/tfvNwjvt2w

— kristoffer ilmasti (@stadista) April 7, 2016