Otteluennakko: IFK Mariehamn – HJK 16.8.

HJK:n hurja elokuu jatkuu Suomen Cupin välierillä. Klubi aloittaa perjantaina matkan kohti Maarianhaminaa, jossa odottavat vahvavireinen IFK Mariehamn ja yksi Suomen vaikeimmista vieraskentistä. HJK tavoittelee tänä vuonna 12. Suomen Cupin voittoaan, joka toisi sen tasoihin useimmin kilpailun voittajaksi kruunatun FC Hakan kanssa. Mahdollisuus nousta korkeimmalle korokkeelle historiankirjoissa antaa mukavan lisäpanoksen kamppailuun pokaalista.

  • Olemme selvittäneet tiemme välierään asti perinteikkäässä Suomen Cupissa. Haluamme ehdottomasti finaaliin, koska ne ovat aina hienoja ja ainutkertaisia tapahtumia, kertoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Arpa heitti Klubin matkalle Maarianhaminaan. HJK on jo kaksi kertaa tällä kaudella onnistunut kääntämään kovan ja tarkan väännön IFK Mariehamnia vastaan voitokseen. Suuren työn joukkue saa tehdä myös lauantaina, mikäli mielii lähteä finaalipaikka taskussaan kotimatkalle.

  • Saarella pelit ovat aina erikoisia, koska kenttä on tosi pieni. Postimerkiksi jotkut sitä kuvaavat. Se tarkoittaa paljon kaksinkamppailupalloja, on helpompi prässätä ja rikkoa vastustajan peliä. Tilaa ja aikaa on vähemmän kuin muilla kentillä. Erikoistilanteita tulee yleensä runsaasti ja vastassa on yksi sarjan parhaista erikoistilannespesialisteista, Petteri Forsell. Hänelle ei kannata liian montaa mahdollisuutta antaa vapareista. Heillä on muutama voitto takana, kuntokäyrä on nousujohteinen. Itseluottamus on kova ja he ovat varmasti valmiimpia tähän otteluun kuin aiemmissa kohtaamisissa tällä kaudella, arvioi Lehkosuo.

IFK on voittanut viimeisistä neljästä ottelustaan kolme ja alkukauden ongelmat vaikuttavat selätetyiltä, mutta vahvasti kulkee myös Klubilla. Veikkausliigassa tappioton putki on jatkunut jo 18 ottelun ajan ja uudet vahvistukset tuovat kaivattua laajuutta rinkiin otteluruuhkan keskellä. Helpotusta aiempiin viikkoihin verrattuna tuo myös europelin osuminen torstaille keskiviikon sijaan.

  • IFK Mariehamn ja Rapid Wien -pelien välissä on neljä päivää ja europeli on kotikentällämme, joten kierrätykselle ei ole tarvetta. Ehdimme hyvin palautua pelien välissä. Fokuksemme on nyt täysin Suomen Cupissa, vahvisti Lehkosuo.

Espanjalaismaalivahti Toni Doblas on mukana Maarianhaminaan lähtevässä ryhmässä ja on käytettävissä mikäli pelilupansa ehtii vahvistua ennen ottelun alkua. Mika Väyrynen palaa lauantaina kokoonpanoon kärsittyään pelikiellosta Interiä vastaan. Samoin käytettävissä on flunssan vuoksi keskiviikon pelin väliin jättänyt Markus Heikkinen. Keskiviikkona poissa ollut Teemu Tainio on vielä ottelun alla kysymysmerkki, kuten ovat myös pienistä kolhuista kärsineet Nikolai Alho ja Sebastian Sorsa. Kaikkien kolmen odotetaan olevan pelikunnossa ainakin torstain Rapid Wien -ottelussa.

 

Suomen Cupin välierä IFK Mariehamn – HJK lauantaina 16.8. kello 19.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa. Suora lähetys ottelusta HJK TV:ssä!