Otteluennakko: Klubille vieraita mestareista ja Turusta

 

HJK lähtee lauantain kamppailuun mainioista asetelmista. Klubi palasi viime sunnuntaina takaisin voittojen tielle, kun joukkue nappasi Jyväskylän haastavista olosuhteista voiton peräti lukemin 5-1. Klubi siirtyi heti ottelun alussa johtoon, mutta JJK kiri heti puoliajan jälkeen tasoihin. Tämän jälkeen sinivalkoiset menivät menojaan ja iskivät pelivälineen reilun 20 minuutin sisään peräti neljästi kotijoukkueen verkkoon.

Viisi tehtyä maalia on mainio osoitus Klubin hyökkäyskaluston nykyvireestä. Aapo Halme, Anthony Annan ja kahdesti osunut Evans Mensah avasivat kauden maalihanansa. HJK on viimeistellyt neljässä ottelussa yhteensä 13 osumaa ja maalinteossa on onnistunut seitsemän eri pelaajaa.

Veikkausliigan parhaaksi hyökkääjäksi viime vuonna valittu Alfredo Morelos on jatkanut hurjaa virettään myös tällä kaudella. Kolumbialainen on viimeistellyt tällä sesongilla jo kolme osumaa ja jäänyt maaleitta ainoastaan IFK Mariehamnia vastaan. Morelos tuli tosin Maarianhaminassa vaihdosta kentälle vasta toisella puoliajalla. Kolmella osumalla mies on Veikkausliiga maalipörssin jaetulla toisella sijalla.

Inter aloittanut kauden värikkäästi

Interin viime kausi oli haasteellinen, sillä joukkue sijoittui toiseksi viimeiselle sijalle. Paikka Veikkausliigassa varmistui vasta karsintojen kautta, joissa Inter kukisti paikallisvastustaja TPS:n. Vaisun sesongin jälkeen Inter tekikin joukkueeseen isoja uudistuksia. Uusina pelureina turkulaisten riveihin ovat liittyneet muun muassa kuusi vuotta sitten 22 maalia Veikkausliigassa takonut Timo Furuholm, West Hamissa ja Real Madridissa urallaan pelannut Julien Faubert sekä Portugalin pääsarjasta saapunut Alan Henrique.

Turkulaisten kausi on käynnistynyt värikkäästi eikä otteluista tapahtumia ole puuttunut. Interillä on neljän ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä, millä irtoaa sarjataulukon neljäs sija. Sinimustat murskasivat avausottelussaan RoPS:n lukemin 6-2, minkä jälkeen tuloksena oli tappio KuPS:lle sekä tasapeli hallitsevaa IFK Mariehamnia vastaan.

Interin avainpelaajat ovat saaneet isoja onnistumisia jo alkukaudella. Njazi Kuqi johtaa neljän täysosuman myötä sarjan maalipörssiä. Myös Timo Furuholm ja Mika Mäkitalo ovat avanneet maalitilinsä, kun molemmat ovat onnistuneet maalinteossa kertaalleen.

Helsinki on ollut Interille haastava paikka vierailla. Edellisesä 20 Klubin isännöimästä Veikkausliigan kohtaamisesta peräti 16 on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Täysi pistepotti on lähtenyt Turkuun kahdesti ja pistejakoon on päädytty kahdesti.

Kolme pointtia lauantain ottelusta

Klubin puolustus kovaan testiin

Interillä on kasassa yksi Veikkausliigan vaarallisimmista kärkipareista, kun turkulaisten hyökkäyksessä rymistelevät Njazi Kuqi ja Timo Furuholm. Duo on ollut mainiossa iskussa heti alkukaudella ja viimeistellyt kolmessa ottelussa yhteensä viisi täysosumaa. Klubin puolustuksella on tiedossa hikinen iltapuhde tämän kaksikon kanssa.

Jatkuuko Annanin maalivire?

Anthony Annan viimeisteli Jyväskylässä Klubin kolmannen maalin laukomalla pallon paristakymmenestä metristä alakulmaan. Maalien tekeminen ei ole ollut ghanalaiselle aivan jokapäiväistä herkkua, sillä kyseessä oli 30-vuotiaan pelurin aikuisuran ensimmäinen pääsarjassa. Mittavalla urallaan muun muassa Rosenborgissa ja Schalkessa pelannut Annan onnistui maalinteossa Norjan Cupissa sekä kahdesti maajoukkueessa, mutta pääsarjassa osumia ei ollut syntynyt. Nyt maalitili on kuitenkin avattu ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa täysosumaa.

Klubilla mahdollisuus parhaaseen kauden aloitukseen 2010-luvulla

HJK:n kausi on alkanut erinomaisesti, kun neljästä ottelusta on kasassa 10 pistettä. Vastaava tahti on ollut 2010-luvulla vain vuosina 2016, 2013 ja 2010. Klubilla on mahdollisuus kuluvan vuosikymmenen parhaaseen pistepottiin viiden ottelun jälkeen, mikäli lauantaina irtoaa voitto. Kaudella 2012 HJK:lla oli viiden ottelun jälkeen kasassa 12 pistettä, mikä on toistaiseksi kovin lukema 2010-luvulla. Myös ruuti on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen kuivaa, kun HJK on viimeistellyt neljässä ottelussa peräti 13 täysosumaa. Edellisen seitsemän kauden aikana vastaavaa maalimäärää ei ollut kertaakaan kasassa edes viiden ottelun jälkeen.

Seuraa heitä

HJK: Faith Friday Obilor

Obilorilla on lauantaina paljon tuttuja kentällä. Nigerialainen siirtyi pohjoisessa vietettyjen vuosien jälkeen viime kaudeksi Interiin, jossa mies jatkoi tuttua dominointia joukkueen takalinjoilla. Tälle kaudelle maisema vaihtui Helsinkiin ja sinivalkoisten riveihin. Lauantaina toppari on tiukan paikan edessä, kun Interin hyökkäyskalusto on ollut mainiossa vireessä heti alkukaudella.

Inter: Timo Furuholm

Timo Furuholmin neljä viime kautta sujui Saksassa. Pesti ulkomailla irtosi loistavien otteiden myötä, kun hyökkääjä kuului pelipaikkansa eliittiin Veikkausliigassa. Furuholm viimeisteli vuonna 2011 peräti 22 maalia Interille ja voitti sarjan maalikuninkuuden. 29-vuotias hyökkääjä palasi kuluvalle kaudelle Veikkausliigaan ja on aloittanut sesongin mainiosti, kun Furuholm on viimeistellyt yhden täysosuman ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

HJK – FC Inter

Telia 5G Areena
La 29.4. klo 16.00
Liput edullisemmin ennakkoon alk. 9,50/5 €: Tiketti.fi
Otteluisäntä: Apu-lehti
Ottelu suorana lähetyksenä: ISTV ja Ruutu+