Otteluennakko: PS Kemi – HJK 9.9.

Klubin Veikkausliigakauden kahdeksan viimeisen pelin putki alkaa perjantaina pohjoisessa Sauvonsaaressa, missä vastaan asettuu PS Kemi. HJK on sarjataulukossa tällä hetkellä pisteen johdossa IFK Mariehamnia, joka on pelannut ottelun vähemmän. Toisaalta joukkueitten keskinäinen kohtaaminen on vielä edessä lokakuussa Töölössä, joten Suomen mestaruus on HJK:n omissa käsissä.

HJK lähtee tavoittelemaan kolmea pistettä Kemistä tosissaan maaottelutauon mittainen, hyvä parin viikon harjoitusperiodi takanaan. Keväällä vierasreissu sarjanousijaa vastaan päättyi 1-0 tappioon. Heinäkuussa kemiläiset lähtivät Töölöstä kotimatkalle 2-0 tappio niskassaan.

Päävalmentaja Mika Lehkouon tunnelmat vieraspeliin lähdettäessä ovat levolliset.

– Ennen maajoukkuetaukoa voitettiin kaksi viimeistä peliä ja varsinkin KuPS:n voittaminen kotikentällämme oli pelillisesti hyvä suoritus joukkueelta. Pelitauon aikana olemme keskittyneet vahvistamaan joukkueen kollektiivista tekemistä pelin eri vaiheissa.

– Pelaajarintamalla on tapahtunut muutamia muutoksia. Muutama pelaaja on siirtynyt pelaamaan muualle ja uusiakin pelaajia on tullut joukkueeseen. Hyökkääjä Akseli Pelvas on palannut HJK:n paitaan ja hänet nähdään joukkueen mukana Kemissä.

ISTV näyttää ottelun suorana: iltasanomat.fi/extra. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti tuntia normaalia aiemmin, jo 17.30.