Otteluennakko: TPS-HJK 28.9.

HJK kohtaa sunnuntaina kolmannen kerran tällä kaudella TPS:n. Voitot ovat joukkueiden välillä tasan 1-1. Huhtikuussa TPS haki Sonera Stadiumilta 0-1 vierasvoiton, mutta kauden toisessa keskinäisessä kamppailussa Klubi murskasi turkulaiset 5-0.

Ottelun lähtökohdat ovat erittäin mielenkiintoiset, sillä HJK:lla on ensimmäinen mahdollisuus ratkaista kuudes peräkkäinen mestaruus itselleen. Tempun toteuttamiseksi Klubin on nappattava sunnuntain Veikkausliigakierroksella enemmän pisteitä kun Honkaa vastaan pelaava SJK. TPS puolestaan kamppailee sarjapaikastaan kynsin ja hampain. Sarjan viimeiseksi juuttuneelle turkulaisryhmälle jokainen piste on elintärkeä, sillä joukkue on neljä pistettä perässä edellä porskuttavaa FC Honkaa.

-TPS pelaa nyt elämästä ja kuolemasta ja takertuu varmasti kaikkiin oljenkorsiin, mitä on tarjolla. Tällaisen ryhmän kohtaaminen on aina haasteellista ja tästä ei varmasti tule helppoa peliä meille. Vaikka mestaruus on katkolla, ei se saa näkyä kentällä. Joukkue valmistautuu peliin samalla tavalla kun mihin tahansa peliin, eli sisällön kautta. Asenne pitää olla kunnossa ja työtä on tehtävä paljon, painottaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Maalinteko on ollut TPS:lle tällä kaudella haasteellista. Vastustajan verkot ovat heiluneet vasta 27 kertaa joukkuueen pelaamassa 29:ssä ottelussa. Vertailukohtana Klubi on iskenyt tuplasti, 54, maaleja vastustajien verkkoihin. Varsinkin otteluiden lopuissa Klubi on ollut terävä, mistä on osoituksena FC Lahtea vastaan, viime hetken osumilla, napattu 0-2 vierasvoitto viime torstaina. Pisteitä TPS on kerännyt tällä kaudella 24. Tämä luku kalpenee tyystin HJK:n 61:lle.

-Jos alamme tuijottelemaan sarjataulukkoa liikaa ja epäilemään, että sieltä olisi jotenkin helppo peli tulossa, niin emme varmasti saa yhtään pisteitä mukaan Helsinkiin. TPS osaa pelata hyvää jalkapalloa ja ovat kerran jo kaataneet HJK:n tällä kaudella. Oikeanlainen suhtautuminen tähän peliin on meidän kannalta erityisen tärkeää, painottaa Lehkosuo

Molemmilla joukkueilla on sunnuntaina useita pelaajia sivussa. HJK:lta puuttuvat pelikiellossa oleva Demba Savage ja loukkaantuneet Nikolai Alho ja Rasmus Schüller. Viime viikon harjoituksissa päitään kolistelleet Valtteri Moren ja Sebastian Mannström ovat molemmat pelikunnossa sunnuntain kamppailussa. TPS:llä loukkaantuneiden lista on pitempi, sillä turkulaisten sairastuvalla ovat Mika Ääritalo, Jesper Brechtel, Dennis Okaru ja Felipe Aspegren. Mikko Hyyrynen on Savagen tavoin pelikiellossa sunnuntain kamppailusta.

TPS – HJK sunnuntaina 28.9. kello 17.00 Turussa Veritas Stadionilla.
Ottelun voi katsoa YLE TV2 alkaen kello 16.35.