Otteluraportti: HIFK – HJK 2-1

Kauden kolmas ja viimeinen Stadin Derby käytiin jälleen ainutlaatuisen tunnelman keskellä. Jo varhaisessa vaiheessa alkaneet laulut saattelivat sarjakärki HJK:n ja kymmenententä majailevan HIFK:n kentälle Sonera Stadiumilla.

Ottelussa oli kenties kovimmat panokset, mitä Stadin Derbyssä on nähty. Klubi taistelee mestaruudesta, HIFK taas sarjapaikkansa puolesta. Tällä kertaa Helsingin punaiset, HIFK, oli parempi numeroin 2-1.

Derbyt ovat perinteisesti olleet tasaisia, ja sama meno jatkui tälläkin kertaa.

Ensimmäinen vartti ei tuottanut kummallekkaan paikkoja. Vaikka vauhtia ja yritystä riitti, oli molempien puolustus tilanteen tasalla.

HJK sai vähitellen luotua painetta. Kulmapotkun jälkitilanteesta oli jo syntyä tekopaikka, mutta Alfredo Morelos pelasi palloa kädellään.

Pian Morelos pääsi kokeilemaan uudestaan HIFK-puolustuksen avustuksella, mutta veto kilpistyi pelaajamassaan.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Vincent Onovo oli lähellä maalintekoa. Nigerialaisen kuti viuhui kuitenkin hienoisesti ohi Tomi Maanojan vartioiman HIFK-maalin alakulman.

33. minuutin kohdalla kotijoukkue HIFK iski. Laidalta tullut nappikeskitys löysi Juho Mäkelän pään, eikä ”Kirurgi” erehtynyt paikassa. Thomas Dähne oli HJK-maalilla tilanteessa voimaton.

Ensimmäisen puoliaika kului loppuun tasaisesti, eikä lisämaaleja nähty.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen kaltaisena. 56 minuutilla HJK sai erinomaisesta paikasta vapaapotkun, mutta Morelosin sijoitus painui maalin yli.

Heti perään Rafinha teki huiman nousun. Puolustaja keskitti boksiin, jossa Morelos jatkoi, mutta tälläkin kertaa pallo painui yli.

Pelin edetessä Klubilla oli vaikeuksia murtautua HIFK:n boksiin. Hyökkäysyrityksistä jäi ajoitellen uupumaan viimeinen silaus.

HIFK sen sijaan iski. Pekka Sihvola karkasi läpiajoon vastahyökkäyksen päätteeksi, ja sijoitti pallon varmuudella maaliin.

HJK haki vauhtia vaihtopenkiltä, kun kentälle vaihdettiin Lassi Lappalainen, Mikael Forssell ja Evans Mensah.

83. minuutin kohdalla Klubi onnistui vihdoin. Mensahin vahva esityö laidalta tuotti paluupallon maalinedustalle, josta Morelosilla oli helppo työ iskeä kaivattu kavennus.

Pian Forssell tykitti äkäisen vedon, mutta Maanoja onnistui nyrkkeilemään pallon pois.

Klubin kova loppurynnistys ei tuottanut enempää osumia. Näin HIFK otti ensimmäisen voittonsa Stadin Derbyissä.

HJK jatkaa sarjakärjessä. Eroa toisena olevaan IFK Mariehamniin on kaksi pistettä.

Klubin seuraava ottelu pelataan 14.10., kun se saa vieraakseen Helsinkiin IFK Mariehamnin.