Otteluraportti: HJK-FC Infonet 1-0 (0-0)

Klubi nappasi kauden ensimmäisessä ottelussaan heti ensimmäisen voittonsa, kun virolainen FC Infonet kaatui Lassi Lappalaisen maalilla 1-0. Lappalainen viimeisteli voittomaalin tunnin kohdalla Lucas Lingmanin hienosta syötöstä.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tunnusteleva, eikä hyviä tekopaikkoja juurikaan nähty. Ensimmäisen jakson parhaat maalipaikat osuivat kotijoukkueelle, kun ensin terävästi laidaltaan keskustaan murtautunut Lappalainen syötti maalipaikan testikärki Onur Capinille, joka laukoi kuitenkin pallon räikeästi maalin yli. Lum Rexhepi oli viedä Klubin johtoon sinivalkoisten ensimmäisestä kulmapotkusta. Atomin hyvä keskitys leijaili suoraan topparin päähän, mutta pusku suuntautui pari metriä maalin ohi. Myös Atom pääsi kokeilemaan kertaalleen maalintekoa, mutta virolaiset blokkasivat japanilaisen reilusta paristakympistä lähteneen laukauksen.

Toiselle jaksolle Klubi vaihtoi koko vaihtopenkkinsä kentälle. Markus Uusitalo korvasi maalilla Thomas Dähnen, laitapuolustajat vaihtuivat kun Sebastian Sorsa teki tilaa Lassi Järvenpäälle ja Joachim Böckerman Taye Taiwolle. Vincent Onovo otti Matti Klingan paikan keskikentän keskustassa ja Ilmari Ylönen korvasi toisella nelivitosella Atomin.

Toisen jakson alussa Klubilta nähtiin todella iloista hyökkäyspelaamista. Lappalainen ja Lingman olivat pysäyttämättömiä ja rakensivayt tilanteita kuin liukuhihnalta. Taiwo puolestaan esitteli tulista muulinpotkuaan pariinkin otteeseen. Jälkimmäinen tykitys kilpistyi virolaisvahti Igoseen, joka kuin ihmeen kaupalla selvitti myös Ylösen ja Onur Capinin jatkotilanteen laukaukset.

Lopulta Klubi onnitui maalinteossa. Uusitalo avasi maaliltaan pitkänä ja lopulta pallo päätyi Lingmanille. Lingman veti Infonetin pelaajia kimppuunsa ja antoi maittavan passin Lappalaiselle, joka pääsi naama maalia kohti yksi yhtä vastaan tilanteeseen 25 metriä maalista. Nopea harhautus vei viimeisen puolustajan kahville ja sen jälkeen Lappalainen sijoitti pallon varmasti verkkoihin, 1-0.

Heti maalin jälkeen HJK:lla oli hyvä tilanne viimeistellä myös toinen maali, kun Capinille pelattiin avopaikka. Saksalaishyökkääjä ei kuitenkaan saanut ohjaustaan maalia kohti ja näin testijaksonsa Infonet-otteluun päättänyt hyökkääjä ei osunut näytönpaikassaan.

Loppujaksosta Infonet sai myös pallonhallintaa enemmän itselleen Klubin vietyä peliä ensimmäiset 75 minuuttia selkeästi. Maalipaikkoja virolaiset eivät kuitenkaan onnistuneet luomaan ja ottelu päättyi kotijoukkueen ansaittuun voittoon.

HJK:n seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina Liigacupissa IFK Mariehamnia vastaan. Ottelu pelataan Talin hallissa 30.1. kello 14.00. Lipunmyynti starttaa tuntia ennen ottelun alkua.

HJK: Dähne (46. Uusitalo); Sorsa (46. Järvenpää), Jalasto,
Rexhepi, Böckerman (46. Taiwo); Klinga (46. Onovo), Dahlström;
Lappalainen, Atom (46. Ylönen), Lingman; Capin

HJK-FC Infonet 1-0 (0-0)

59′ Lappalainen (Lingman)