Otteluraportti: HJK-FC KTP 1-0 (0-0)

HJK nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun se kaatoi Veikkausliigaan täksi kaudeksi nousseen kotkalaisen KTP:n 1-0. Klubin maalista vastasi aivan pelin loppuhetkillä Demba Savage, jonka painava laukaus yllätti KTP:n maalilla torjuneen Jere Pyhärannan.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta sekava. Klubin maalilla oli heti ensimmäisellä minuutilla sekasortoinen tilanne, kun maalivahti Daniel Örlundin ja puolustuksen kommunikaatio ei toiminut. Lopulta tilanne saatiin pelastettua kulmapotkuksi. KTP oli ensimmäisen viiden minuutin aikana hallitsevampi joukkue, mutta sen jälkeen sinivalkoraitainen isäntä laittoi isompaa vaihdetta silmään ja alkoi hallita ottelua enenevissä määrin.

Klubin avauspuolikkaan parhaat tekopaikat aukesivat Savagelle ja japanilaiselle Atomille. Savage pääsi pyssyttämään matalan keskityksen päätteeksi rangaistusalueelle pyörimään jääneeseen irtopalloon, mutta tuolloin tolppa pelasti kotkalaiset. Kun Atomin tulinen kuti kimposi hyvästä paikasta KTP-puolustuksen kautta päädystä yli, mentiin tauolle 0-0 lukemissa.

Toiselle jaksolle Klubi tuli hyvällä asenteella. Hyökkäykset vyöryivät kerta toisensa jälkeen kohti kotkalaisten maalia ja Pyhäranta maalilla saikin olla alati valppaana. Parhaalle maalintekosektorille Klubi ei kuitenkaan onnistunut kovinkaan montaa kertaa murtautumaan, vaan KTP pystyi pitämään kotijoukkueen pelaajat kaukana parhailta tekopaikoilta.

Klubi haki peliinsä uutta virtaa vaihtojen myötä, kun Robin Lod korvasi Guy Moussin ja Ousman Jallow kärjessä hyökänneen Mike Havenaarin. Lod ja Jallow piristivätkin kotijoukkueen pelaamista ja varsinkin ahkerasti vastustajan puolustajia juoksuttanut Jallow oli elementissään tullessaan vaihdosta kentälle.

Jallow jouduttiin kuitenkin pian kentälle tulonsa jälkeen vaihtamaan kentältä pois loukattuaan takareittään. Gambialaisen tilalle vaihdettiin nuori Obed Malolo, joka tuli ryhmityksessä keskikentän keskustaan. Lod siirtyi vaihdon myötä piikkiin, ja hetken päästä saatiin myös tulosta aikaiseksi. Savage sai hyvän pallon oikealle laidalle, otti pallon hyvin haltuun ja latasi toisella kosketuksella voimalla KTP-maalin vasempaan kulmaan, 1-0.

Erfan Zenelin loppuhetkien laukaus meinasi vielä yllättää Pyhärannan toistamiseen, eikä kaukana ollut myöskään lisäajan loppuhetkillä paristakymmenestä metristä lähtenyt vapaapotku, mutta lopulta Töölössä päädyttiin kotijoukkueen 1-0 voittolukemiin.

Klubin seuraava kotipeli pelataan jo sunnuntaina, kun vastassa on FF Jaro. Tuo ottelu alkaa Sonera Stadiumilla kello 16.00.

HJK-KTP 1-0 (0-0)

(88. Savage)

HJK: Örlund; Sorsa, Heikkilä, Baah, Lampi; Moussi (57. Lod), Schüller; Savage, Atom, Zeneli; Havenaar (64. Jallow -> 83. Malolo)
Vaihdossa: Sahlgren, Lehtinen, Klinga, Mendy

Ottelun tilastot: HJK – FC KTP »