Otteluraportti: HJK-IFK Mariehamn 4-0 (0-0)

Klubi nappasi tyylikkään voiton kauden viimeisessä kotiottelussaan, kun se kukisti IFK Mariehamnin Sonera Stadiumilla 4-0. Maalittoman avauspuolikkaan jälkeen HJK osui toisella jaksolla neljästi ja varmisti tärkeät kolme pistettä. Maaleista vastasivat Erfan Zeneli, Ousman Jallow ja kahdesti osunut Demba Savage.

Ottelun alku oli varsin tunnusteleva, eikä ensimmäisen vartin aikana nähty maalipaikkoja kummassakaan päässä. Viimeistä kotipeliään HJK-paidassa pelanneet Markus Heikkinen ja  Rasmus Schüller johtivat HJK:n peliä totutun varmasti ja paikkoja alkoikin pikku hiljaa syntyä IFK:n maalille. Atom taiteli pienessä tilassa itselleen puolittaisen paikan, mutta ei onnistunut viimeistelemään kauden yhdeksättä maalia.

Ensimmäisen jakson paras paikka aukesi Toni Kolehmaiselle, jolle Zeneli petasi hyvän tilanteen. Kolehmainen laukoi suoraan syötöstä, mutta tolppa pelasti kokovihreissä pelanneet saarelaiset ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alkuun Klubi osui kymmenen minuutin sisään kahdesti ja ottelu ratkesi isännille. Ensimmäinen maali syntyi rangaistuspotkusta, kun Albin Granlund kaatoi Atomin alueella ja pallo vietiin pilkulle. Zeneli laukoi pallon varmasti oikeaan alakulmaan ja siirsi isännät johtoon, 1-0.

Muutama minuutti edellisestä nähtiin jo seuraava maali. Taye Taiwo lähetti hurjan laukauksen kohti Otso Virtasen maalia, eikä IFK-vahti pystynyt liimaamaan tulista tykitystä. Ousman Jallow oli irtopallossa kärpäänä paikalla ja laukoi Klubin kahden maalin karkumatkalle.

Ottelua oli 20 minuuttia jäljellä, kun Rasmus Schüller asteli viimeisen kerran vaihtoon Sonera Stadiumin yleisön edessä. Yleisö taputti keskikentän primusmoottorille seisaallaan ja antoi ansaitut kiitokset ansiokkaista esityksistä vuosien saatossa.

Myös Nikolai Alho sai isot aplodit tullessaan vaihdosta kentälle 78. Minuutilla. Kyseessä oli koko kauden loukkaantumisista kärsineen Alhon ensimmäinen ottelu tällä kaudella. Ja millä tavalla Alho tulikaan kentälle. Parikymmentä sekuntia vaihdon jälkeen laituri vapautti spurttinsa jälkeen Demba Savagen maalintekoon ja peli oli jo 3-0. Upea paluu Nikolai Alholta!

Savage osui vielä kertaalleen ottelun lisäajalla. Niin ikään vaihdosta kentälle tullut Formose Mendy petasi aivan avoimen maalipaikan gambialaiselle, joka sai asetella rauhassa ennen laukaustaan. Tarkka kuti painui lopulta etukulmasta sisään ja näin ollen loppunumeroiksi merkattiin 4-0.

Voitto ei HJK:n asetelmia mestaruustaistossa parantanut, kun myös SJK ja RoPS voittivat omat ottelunsa. FC Inter puolestaan kärsi tappion, mikä varmisti sen, että Sonera Stadiumilla pelataan europelejä myös kaudella 2016. Mestaruuden voittaakseen on HJK:n voitettava viimeisellä kierroksella KuPS, SJK:n hävittävä FF Jarolle ja RoPSin menetettävä pisteitä FC Lahtea vastaan. Ratkaiseva viimeinen kierros sunnuntaina 25.10. kello 13.00 alkaen.

HJK: Örlund; Heikkilä, Heikkinen, Baah, Taiwo; Moussi,
Schüller (69. Savage); Atom, Kolehmainen, Zeneli (78. Alho); Jallow (87.