Otteluraportti: HJK – Ilves 5-1 (0-1)

Kauden neljännessä kotipelissään aurinkoisessa Töölössä Klubi sai vastaansa Ilveksen, joka oli aloittanut kauden pirteästi voittamalla mm. SJK:n Seinäjoella. Päävalmentaja Lehkosuo haki ennakkoon omiltaan energiaa ja intohimoa kentälle. Sitä saatiin, mutta vasta toisella jaksolla.

Vierasjoukkue iski ottelun avausmaalin, mutta voittajasta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä. Hurmioituneen toisen puoliajan ansiosta HJK murskasi tamperelaiset lopulta 5-1.

Edellisessä ottelussaan perjantaina PS Kemille vierastappion 1-0 lukemin kokenut HJK lähti jälleen otteluun hieman muuttuneella avauskokoonpanolla. Tällä kertaa debyyttinsä Veikkausliigassa teki Sebastian Dahlström. Mikael Forssell esiintyi avauksessa ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.

HJK painosti heti ottelun alussa reilusti, mutta maalipaikat antoivat vielä odottaa itseään. Myös Ilves iski hanakasti vastaan, ja Thomas Dähne sai HJK-maalilla olla hereillä erityisesti vierasjoukkueen erikoistilanteiden kanssa.

Vajaan puolen tunnin kohdalla vierasjoukkue iski ottelun avausmaalin. Keskialueelta lähtenyt upea läpisyöttö puhkaisi HJK-puolustuksen, eikä läpiajoon karannut Tuure Siira erehtynyt lähietäisyydeltä.

Klubin ensimmäinen todellinen maalipaikka syntyi 35 minuutin kohdalla, kun pirteästi pelannut Lassi Lappalainen vapautti Odun tekopaikkaan. Laiturin veto kilpistyi kuitenkin Mika Hilanderin näppeihin.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelaamaan kuin viisi minuuttia ennen kuin Klubi iski. Odu purjehti laidasta upeasti läpi ja tarjoili maalinsuulle keskityksen, josta Mikael Forssell pääsi puskemaan tasoituksen vastustamattomasti ohi Hilanderin.

Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja Sebastian Dahlströmiä rikottiin rangaistusalueen sisällä, ja pallo vietiin pilkulle. Mikael Forssell sijoitti varmasti illan toisen täysosumansa.

Maalin jälkeen Klubi suoritti tuplavaihdon. Forssell ja Lappalainen tekivät tilaa Alfredo Morelosille ja Nikolai Alholle.

Täysin suvereeni toinen puoliaika kaunistui vielä Odun, Dahlströmin, sekä Ville Jalaston osumilla. Kaikki viisi osumaa syntyivät vain 27 minuutin aikana.

HJK ei lopulta jättänyt Ilvekselle mitään mahdollisuuksia voittoon, vaikka se pelasikin viimeisen kymmenminuuttisen vajaalla Lum Rexhepin saatua punaisen kortin.

Pelissä nähtiin myös toinen Klubi-debytantti, kun Richard Gadze pääsi vaihdosta Atomin tilalle.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Lehkosuo kiitteli liigadebyytin tehnyttä, Klubin omaa kasvattia Sebastian Dahlströmiä upeasta iltapuhteesta ja muisteli syöttäneensä tänään maalinteossa kaksi kertaa onnistuneen Mikael Forssellin ensimmäisen liigamaalin.

HJK – Ilves 5-1 (0-1)

Maalit: 51′ Forssell, 59′ Forssell, 63′ Odu, 67′ Dahlström, 72′ Jalasto – 29′ Siira