Otteluraportti: HJK – SJK 2-1 (0-1)

HJK lähti kauden neljänteen otteluunsa tappiotta. Kaksi kotivoittoa ja vierastasapeli viime kauden hopeajoukkuetta RoPS:a vastaan olivat hyvä lähtökohta seinäjokelaisia vastaan. Vierasjoukkue SJK oli pelannut vain kaksi ottelua, joista saldona oli voitto ja kotitappio.

HJK:n kokoonpanossa ei yllätyksiä nähty. Simo Valakari sen sijaan jätti Alexei Eremenko jr:n hieman yllättäen vierasjoukkueen vaihtopenkille.

Ottelu lähti käyntiin melko tasaisesti ja vauhdikkaasti. Huippupaikkoja ei heti syntynyt kumpaakaan päähän. Vierasjoukkue kuitenkin onnistui ensimmäisen puoliajan ainoasta paikastaan, kun Ariel ”Tuco” Ngueukam iski pallon varmasti lähietäisyydeltä ohi Thomas Dähnen. Osumaan erinomaisen esityön teki Matti Klinga. 0-1 lukemissa siirryttiin myös puoliajalle.

– Ensimmäisellä puoliajalla syöttelimme huolimattomasti, mutta toisella jaksolla paransimme peliä. Maltillinen työ palkittiin lopuksi, HJK:n Taye Taiwo kommentoi peliä.

Heti toisen puoliajan alussa vierasjoukkueen Roope Riski pääsi maalipaikkaan, mutta veto suuntautui selvästi yli HJK:n maalin.

Hiljalleen ote siirtyi vahvemmin isäntien haltuun. Klubi saikin erinomaisen paikan, kun SJK-puolustus mokasi rangaistusalueella, ja tuloksena oli epäsuora vapaapotku noin kuuden metrin etäisyydeltä Mihkel Aksalun maalista. Aksalu kuitenkin venyi Taiwon pommin eteen.

Isännät iskivät, kun pelikellossa oli 69 minuuttia. Kulman jälkitilanteessa Medo taisteli erinomaisesti pallosta, ja keskitti sen takatolpalle. Alfredo Morelos pääsi nikkaamaan kauden neljännen täysosumansa.

Vain muutama minuutti myöhemmin Atom huudatti voittomaalin myötä kotiyleisöä uudemman kerran. Japanilainen päätti juoksunsa kauniiseen laukaukseen, joka leijaili yläkulmaan Aksalun yli.

Lopussa Vincent Onovolla oli vielä erinomainen paikka iskeä Klubille osuma lisää, mutta ylärima pelasti SJK:n kolmannelta takaiskulta.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo pysyi tyynenä ja itsevarmana voittoisaa peliä analysoidessaan.
– Olimme tasaisesti läpi ottelun vastustajia parempia ja vähintään 2-1 voitto ansaittiin tänään. Ei ehkä parasta peliämme mutta tultiin ohi tappioasemasta voittoon, mikä osoittaa joukkueen henkistä vahvuutta.

HJK:n seuraava kotiottelu pelataan vasta keskiviikkona 4.5. jolloin Sonera Stadiumille saapuu Ilves. Sitä ennen on kolmen vieraspelin putki. Heti torstaina Suomen Cupissa AC Kajaani, sunnuntaina 24.4. Ahvenanmaalla IFK Mariehamn ja 29.4. sarjanousija PS Kemi.

HJK – SJK 2-1 (0-1)

Maalit: 69′ Morelos, 74′ Atom – 25′ Tuco