Otteluraportti: Klubi jatkoon Suomen Cupissa

Tapiolan tekonurmella käyty Respect Suomen Cupin 5.kierroksen ottelu päättyi odotetusti HJK:n voittoon. Loppulukemat olivat selvästi 3-1.

Suomen Cupin ottelu Honka Akatemiaa vastaan käytiin aurinkoisessa, mutta jäätävän kylmässä säässä. Kotijoukkueen A-junnuikäisten poikien äidit olivat laittaneet buffetit pystyyn, ja paikalle kerääntyi myös puolensataa klubikannattajaa.

Klubin avauskokoonpanossa nähtiin kokemusta ja nuorta voimaa. Alakerrassa Taiwon ja Jalaston rinnalla cup-kokemusta keräsivät Leo Väisänen ja Aapo Halme. Mikael Forssell puolestaan nähtiin ensi kertaa Suomeen paluunsa jälkeen tositoimissa raitapaidassa.

Ottelu kulki jotakuinkin käsikirjoituksen mukaan. HJK pyörittää ja Honka taistelee ansiokkaasti. Ensijaksolla saatiin muutama vaarallinen kulma, mutta espoolaisvahti ylsi hyvin väliin. Kun peliä oli pelattu 38 minuuttia, Nikolai Alho pääsi antamaan vapaapotkua vasemmalta. Väkivahva, kapteenin nauhaa tänään kantanut Ville Jalasto teki vastustamattomasti 1-0 ohjaten pallon päällään alakulmaan.

Tauon jälkeen ei ehditty pelata kuin kuutisen minuuttia, kun Mikael Forssell sai pallon Honka-pelaajien väliin. Muutamalla liikkeellä Miklu teki tilaa vedolle ja sieltä lähti maestron ensimmäinen virallinen Klubi-maali tällä kaudella.

Klubi vaihtoi lisää nuoria kentälle. Peliaikaa saivat niin Saku Ylätupa ja Lassi Järvenpää kuin Karim Zine. Tempo ja asenne pysyivät ja 84. minuutilla Nikolai Alho pääsi antamaan kulmaa. Mikael Forssell puski pallon ensin ylärimaan, mutta Ville Jalasto ilmestyi taas päineen väliin ja puski lukemiksi 3-0.

Vielä pari minuutti ennen loppua Honka pääsi laidalta läpi ja pelasi kaukovedolla pallon vastaan tulleen Uusitalon selän taakse loppulukemiin 3-1.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Lehkosuo vaikutti suojatteihinsa tyytyväiseltä.

– Tällaisessa cup-pelissä, missä pelataan alemman divisioonan joukkuetta
vastaan, on ainoastaan yksi tavoite: voittaa ja mennä jatkoon. Tämä oli meille myös mentaalinen juttu, asennetesti. Kun voitto tuli ja asenne oli kohdallaan, niin homma hoidettiin hyvin.

Klubi jatkaa Suomen Cupin 6. kierrokselle ja Honka Akatemia jatkaa A-poikien SM-karsintoja monta kokemusta rikkaampana.

FC Honka Akatemia – HJK 1-3 (0-1)
Maalit: 89′ Pehlivan – 35′ Jalasto, 51′ Forssell, 85′ Jalasto