Otteluraportti: Kuopiosta piste matkaan viime hetken tasoituksella

KuPS – HJK 2-2 (1-1)
Maalit: 21′ Karjalainen, 56′ – 17′ Mensah, 90+3′ Gamal

Klubin seitsemän ottelun mittainen voittoputki Veikkausliigassa katkesi edellisellä kierroksella, mutta tappioton putki jatkui, kun Tampereelta Ilves-kamppailusta tuliaisiksi oli 0-0 tuloksen myötä yksi piste.

Avauskokoonpano muuttui edellisestä kamppailusta kolmella miehellä, kun Filip Valenčič, Nikolai Alho ja Mosa tekivät paluun avaukseen. Anthony Annan oli pelikiellossa ja Juha Pirinen jäi kotiin hoitamaan lievää vammaansa.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku oli Kuopiossa melko tarkka puolin ja toisin. Vaikka kumpikin pystyi luomaan peliä pallollisena, ei kummankaan tiivis puolustuspeli ollut murrettavissa.

Kauaa ei avausosumaa kuitenkaan Savossa tarvinnut lopulta odotella. Käynnissä oli ottelun 17. peliminuutti, kun HJK vyörytti hyökkäyksen maltilla. Pallo pelattiin boksin reunalle João Klaussille, joka nosti pelivälineen takatolppaa kohti. KuPS-puolustus ei onnistunut katkaisemaan keskitystä, ja taustalla täysin vapaana ollut Evans Mensah pääsi iskemään kauden avausosumansa suoraviivaisella viimeistelyllä.

Klubin johtomaalista oli ehtinyt kulua vain muutama minuutti, kun KuPS tasoitti pelin ensimmäisestä tekopaikastaan. Isännät onnistuivat riistämään pallon keskikentällä, josta se pelattiin nopeasti ylöspäin Rasmus Karjalaiselle. Maalipörssin toisena oleva Karjalainen laukoi lähietäisyydeltä tarkasti takakulmaan ohi voimattoman Maksim Rudakovin.

Seuraavaksi oli Klaussin vuoro yrittää maalintekoa Daniel O’Shaughnessyn keskityksestä, mutta brasilialaisen pusku painui yli Otso Virtasen vartioiman KuPS-maalin. Heti perään Alho onnistui ohjaamaan pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Ensimmäisen jakson edetessä kohti loppuaan peli seesteytyi huomattavasti. HJK piti ottelua hienoisesti hallussaan, mutta tekopaikkoja ei enää syntynyt. Tauolle siirryttiinkin 1-1 tilanteessa.

Toinen puoliaika

Toinen jakso alkoi tasaisena vääntönä, jossa nähtiin runsaasti kaksinkamppailuta ja pallonriistoja.

Kotijoukkue onnistui reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen rakentamaan maltillisen hyökkäyksen. Pallo liikkui parilla näppärällä syötöllä Klubin rangaistusalueen sisällä Ats Purjeelle, joka laukoi KuPSin 2-1 johtoon.

Mika Lehkosuo reagoi toiseen takaiskuun nopeasti, kun Amr Gamal korvasi Filip Valenčičin kentällä. Vain muutama minuutti ensimmäisestä vaihdosta Eetu Vertainen vaihdettiin maalintekijä Mensah’n tilalle.

69. minuutilla Klubi sai kulmapotkun, joka pelattiin korkeana pallona takatolpalle. Korkeimmalle noussut Faith Obilor pääsi puskemaan, mutta puolustajan viimeistely painui sivuverkkoon.

Vaihtojen myötä HJK:n peli piristyi selvästi ja paine siirtyi KuPSin päätyyn. Kesken Klubin painostuksen KuPS pääsi iskemään vastaan, mutta täysin vapaaksi jäänyt Ilmari Niskanen laukoi avopaikasta ohi maalin.

83. minuutilla O’Shaughnessy pelasi pallon vasemmalta laidalta keskustaan Gamalille, jota KuPS-puolustus rappasi rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asteli Klauss, mutta KuPS-molari Virtanen kaappasi maalipörssin kärkinimen laukauksen syliinsä.

Vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa Alholle avautui erinomainen paikka Vertaisen keskityksestä, mutta viimeistely jätti jälleen toivomisen varaa pallon mennessä selvästi maalin ohi.

Käynnissä oli jo ottelun viimeinen lisäminuutti, kun Klubi sai vapaapotkun. Pallo pelattiin lyhyenä Vertaiselle, joka keskitti maali kohti. Virtanen haparoi torjunnassa, ja vaihdosta sisään tullut Gamal oli ensimmäisenä tilanteessa. Egyptiläinen laukoi Klubi-uransa avausosuman makeaan paikkaan, sillä välittömästi tasoituksen jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi.

Ottelu oli Klubille yhdeksäs perättäinen Veikkausliigassa ilman tappiota. Pisteen myötä ero toisena olevaan RoPSiin kasvoi yhdeksään pisteeseen. Rovaniemeläisillä on tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Seuraavan kerran Klubi pelaa 25.6, kun Helsinkiin vieraaksi saapuu VPS. Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla 18.30. Liput Tiketistä »